( Työelämä )

3 x uusi työ

Marita Kokko
Anni Koponen, Miika Kainu & Erik Lähteenmäki
  • Christel Tjeder, COO, Hanken & SSE Executive Education
  • Marika Kauranen, Arvato Finance Suomen markkinointipäällikkö
  • Niko Nordström, President of Warner Music Australasia
Christel Tjeder tillträdde som operativ chef på Hanken & SSE Executive Education med en bred internationell karriär i bakfickan.

”Jag tror starkt på att våga”

EM Christel Tjeder, 58

Senior Manager Nordic & Ireland, HR & Communication, Whirpool Nordic > COO, Hanken & SSE Executive Education

Christel Tjeder tillträdde som operativ chef på Hanken & SSE Executive Education med en bred internationell karriär i bakfickan.

”De senaste 15 åren på Whirlpool Nordic var en spännande resa. Jag hade jobbat som freelance med olika projekt efter föräldraledigheten och hoppade in hos Whirpool Nordic för att göra sommarkampanjerna och fastnade.”

År 2010 genomfördes en stor omorganisering på Whirlpool och alla stödfunktioner centraliserades till Sverige.

”I samband med ett företagsköp blev det slutligen nödvändigt att ha HR-chefen i Stockholm och då prioriterade jag familj, vänner och mitt liv här i Finland. Efter det höll jag ett sabbatsår, städade i skåp och skalle och hittade nya utmaningar med bl.a. styrelseuppdraget i Finlands Ekonomer.”

I somras hörde Tjeder om befattningen på Hanken & SSE och sökte den. Som operativ chef kommer hennes erfarenheter från ett multinationellt företag nu väl till pass.

”Jag jobbar med ett team av projektledare och programdirektörer, koordinerar resurser, är med i planering och design, följer upp program och kvalitet för att säkra att vi både möter och överträffar kundernas förväntningar. Jag har också en del administrativa och finansiella uppgifter.”

Hanken & SSE är ett bolag samägt av Svenska handelshögskolan och Handelshögskolan i Stockholm och levererar ledarskapsutbildning i och utanför Norden.

”Vi har både företagsspecifika skräddarsydda program och flerföretagsprogram med ett givet innehåll. Strategic Market Shaping SMASH, startade i februari. Det fokuserar på att ge redskap åt företag att experimentera och hitta nya idéer för organisk tillväxt. Ett annat intressant program är Business Lead, som vi körde i fjol för asylsökande med akademisk bakgrund. I år erbjuds programmet för personer som fått uppehållstillstånd. Känns fint att jobba för en organisation som också sysslar med frågor kring gemensamt ansvar.”

Christel Tjeder rekommenderar varmt var och en att se vilka möjligheter som öppnar sig bakom hörnet.

”Jag tror starkt på att våga. När jag stannade hemma sex år och skötte våra tre barn och därefter jobbade deltid några år, undrade många hur det skulle gå med min karriär. Jag har inte ångrat beslutet och känner att jag haft lyckan att få syssla med sånt jag trivts med och dessutom fått möjligheter att lära mej nya saker på vägen.”

Paluu ydinbisnekseen

KTM Marika Kauranen, 42

Helsinki Mission markkinointipäällikkö > Arvato Finance Suomen markkinointipäällikkö

Marika Kauranen siirtyi maaliskuun alusta vastaamaan Arvato Finance Suomen markkinoinnista ja brändin rakentamisesta.

”Tehtävä on uusi Suomessa. Oli kutkuttava tunne palata takaisin kansainväliseen bisnekseen, jonka parissa aloitin uraani. Ympyrä sulkeutuu”, hän kuvaa.

Paluuladulle bisnesmaailmaan Kauranen lähti Helsinki Missiosta, jossa hän vastasi koko organisaation varainhankinnasta. Hän ehti myös työskennellä Kirkon Ulkomaanavussa vastaten suurlahjoituksista ja yritysyhteistyöstä. Molemmilla brändeillä on vahva asema yhteiskunnassamme, ja organisaatioissa työskentelee huippuammattilaisia koko sydämellään.

”Halusin tehdä jotain merkityksellistä, jossa voisin myös hyödyntää osaamistani liike-elämästä. Kokemus oli rikastuttava. Katselen maailmaa nyt erilaisten lasien takaa”, hän kertoo siirtymästään nonprofit-organisaatioiden varainhankintaan äitiys- ja perhevapaiden jälkeen.

Yhdeksi hienoimmista hetkistä edellisissä tehtävissään Kauranen nostaa vierailun Kambodzaan tutustumaan Kirkon Ulkomaanavun ja Naisten Pankin työhön.

”Näin, mihin hankkimani lahjoitukset käytettiin. En koskaan unohda niitä vähävaraisia tyttöjä, jotka pääsivät Naisten Pankin tuella opiskelemaan. Kahden pienen tytön äidille se oli koskettava kokemus.”

Tähtihetkeksi Helsinki Missiossa hän nimeää Joulun tähdet -hyväntekeväisyyskonsertin, jolla kerättiin varoja yksinäisille vanhuksille yhdessä Suomen johtavien artistien kanssa.

”Produktiossa syntyi valtava innostus tehdä yhdessä hyvää!”

Paluu bisnesmaailmaan kuitenkin kiehtoi pohjalaisen yrittäjäperheen tytärtä, joka jo 13-vuotiaana teki töitä äitinsä vaateyrityksessä.

Kauranen toteaa olevansa pohjimmiltaan markkinointi- ja myynti-ihminen. Brändin rakentaminen tuntui mielenkiintoiselta haasteelta. Siksi hän päätyi hakemaan alan työtä Arvato Finance Finlandista.

Arvato on Euroopan johtava integroitujen taloushallinnon ratkaisujen palvelutarjoaja. Taustalla on vakavarainen saksalainen yritys Arvato Bertelsmann.

”Olin aiemmalla työurallani mukana perustamassa kansainvälisen ohjelmistofirman Finantixin Suomen tytäryritystä, ja työskentelin myös yrityksen Lontoon konttorissa. Uskon, että tämä kokemus tuo lisäarvoa uuteen työhöni.”

Digitalisaatio etenee luotijunan nopeudella myös taloushallinnon liiketoimintaprosesseihin.

”Uudessa työssäni on vahva panostus digiin, ja sillä saralla haluan koko ajan tehdä ja oppia uutta. Positio on strategisesti tärkeä, ja samalla pääsen myös tekemään käytännön markkinointia.”

Tähteyden ytimessä

KTK Niko Nordström

Warner Finlandin toimitusjohtaja > President of Warner Music Australasia

Yhtiö, jolla on kirkkaimmat tähdet ja suurimmat hitit, voittaa pelin. Laki pätee myös musiikin digitaalisilla markkinoilla, jossa suoratoistopalvelut ovat palauttaneet bisneksen nousu-uralle 15 laskuvuoden jälkeen.

Niko Nordström on suoratoiston asiantuntijana ja artistien urien kehittäjänä ohjannut nousua Warner Music Finlandissa. Huhtikuun alusta hän on vastannut Warner Musicin Australian ja Uuden-Seelannin, maailman kuudenneksi suurimman musiikkimarkkina-alueen, bisneksestä.

Warner Music Internationalin pääjohtaja Stu Bergen kiittää Nordströmiä, joka on vajaassa kymmenessä vuodessa pystynyt tuplaamaan Warnerin markkinaosuuden. Suomen yksikkö on ollut kirkkaasti paras Warner-yhtiö kaikilla mittareilla laskettuna 2010-luvulla.

”Tulosta on syntynyt satsaamalla sisältöön eli musiikkiin ja artisteihin. Kehitystä ovat tukeneet yrityskulttuurimme ja henkilökunnan tahtotila. Vaikka musiikkibisneksessä on paljon markkinointia, kaiken ytimenä on artistin ja hänen biisiensä kehittyminen”, hän toteaa.

Jo opintojensa alussa 90-luvulla Nordström hakeutui työhön levy-yhtiöihin. Warnerin toimitusjohtaja hänestä tuli 2007, kun hän ja Asko Kallonen päätyivät Warnerin kanssa yrityskauppoihin omistamastaan levy-yhtiöstä.

Musiikkiala on nähty äänitebisneksenä auringonlaskun alana, koska fyysiset tuotteet ovat menneet kaupaksi yhä huonommin. ”Uskomme silti, ettei musiikki kuole koskaan, koska sillä on niin paljon merkitystä ihmisten elämässä. Toki meidän on pitänyt muuttaa rajusti toimintamallejamme, mutta ydin on pysynyt samana.”

Australiassa musiikin kulutuksesta on noin 80 prosenttia angloamerikkalaista ja brittirepertuaaria, samaa, jota Warner Music Suomessakin markkinoi. Muutos digitaaliseen kulutukseen on Australiassa vielä eri vaiheessa kuin Suomessa ja Pohjoismaissa, mutta sielläkin siirtyminen streamingiin nähdään seuraavien vuosien aikana.

Nordströmillä on Sydneyn toimipaikassa organisaatio ja hyvä tiimi, jonka jäsenet ovat lähettäneet heti tervetulotoivotuksia. Nordström aikoo lähteä uuteen tehtäväänsä heti kun maahanmuuttopaperit ovat kunnossa.

”Johtajan vaihtuessa työyhteisön kulttuurikin väistämättä aina muuttuu. Sen luominen lähtee pitkäjänteisestä työstä sekä kunnianhimosta kehitykseen ja kasvuun. Se tekee työstä mielenkiintoisen.”

12.4.2017

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Blogeissa
Etsimme vaikuttajia tulevaisuuden Suomen Ekonomeihin

Työmarkkinat kokevat suuria muutoksia Suomessa, uudenlaiset työn muodot sekä lakimuutokset sekoittavat niin eduskuntaa kuin ammattijärjestöjä. Ammattijärjestöjen toiminta kokee paljon arvostelua, mutta ovatko ne pelkästään lakkouhkailua ja työmarkkinoiden jäykistämistä?

Ei, vaikka vaikutelma on monelle sitä. On tärkeä muistaa, että meillä Suomessa on useita järjestöjä, jotka keskittyvät tulevaisuuteen.

Miten toimii työmarkkinajärjestö, joka haluaa tulevaisuudessa keskittyä myös työn muutokseen tuoden samalla turvaa, järkevällä tavalla? Me Suomen Ekonomeissa tuomme järkeviä aloituksia työmarkkinoihin ja tuemme kauppatieteellistä koulutusta, jotta tutkintomme pysyy arvostettuna, mutta myös uudistuu.

Haluaisitko sinä tuoda omaa asiantuntemustasi sekä ajatuksiasi tulevaisuuden Suomen Ekonomeihin?

Suomen Ekonomien hallitus ohjaa järjestön toimintaa strategisella tasolla. Järjestömme on laaja ja siihen tarvitaan näkemystä ja asiantuntemusta sekä myös rohkeutta uudistua. Nyt Suomen Ekonomit hakee uutta hallitusta, johon tarvitaan niin varttuneempaa kokemusta työmarkkinoista kuin myös nuoria ekonomeja sekä opiskelijoita, joille työ ja tutkinto näyttävät hyvin erilaisilta.

Suomen Ekonomien hallituksessa olet

Tulevaisuuden hallitustyöskentelijä
Hallitustyöskentely vaatii kykyä tarkastella liiton toimintaa kokonaisuutena yhdistäen monta eri elementtiä. Hallituksessa työskentely kehittää sinua ammatillisesti edistäen vahvuuksiasi strategian ohjaamisesta työelämän kysymyksiin.

Vaikuttaja
Pääset vaikuttamaan hallituksessa kuumimpiin asiakysymyksiin, jotka vaihtelevat koulutus- sekä työmarkkinapolitiikasta brändi- ja jäsenkysymyksiin. Vaikuttaminen laajaan kokonaisuuteen sekä yhteisiin asioihin tekee hallitustyöskentelystä mielenkiintoista ja merkityksellistä.

Verkostoituja
Hallitustyöskentely avaa sinulle useita ovia, pääset tapaamaan mielenkiintoisia henkilöitä ja organisaatioita. Hienoimpia kokemuksia on nähdä omien hallitustovereiden asiantuntijuus ja oppia heiltä.

Tule vaikuttamaan ja kertomaan oma visiosi Suomen Ekonomien hallitukseen!

Miia Paavola
Hallituksen 3. varapuheenjohtaja
Suomen Ekonomit

Suomen Ekonomit etsii uutta hallitusta seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2018-2020, hakuaika on käynnissä 3.9. asti. Lue lisää ja hae: ekonomit.fi/hallitukseen.

18.08.2017
Verkostoitumista, myyntipuheita ja opiskelua – Punkkariyrittäjän vauhdikas arki

Millaista on yrittäjän arki? Hektistä, epäsäännöllistä, vaihtelevaa, vapaata. Kaikkea tätä. Miten siitä selviää? Aikatauluttaminen, suunnittelu ja kalenteri ovat tärkeitä apuvälineitä. Ja se, että itse joustaa.

Yrittäjän arjessani ei ole juuri mitään säännöllistä. Kesäkuinen viikkoni kuvaa kuitenkin hyvin sitä, miten monenlaisesta eloni koostuu. Tervetuloa hetkeksi mukaan arkeeni!

Maanantai ja tähtivierasilta

Aloitin työpäiväni asiakkaan kanssa aamutreenillä. Minulla on muutama henkilökohtainen valmennettava ja vedän myös yritysvalmennuksia. Valmennettavani ovat olleet asiakkaitani jo pitkään, joten yhteistyö heidän kanssaan on sujuvaa ja piristävää.

Palaverien ja asioiden hoidon lomassa aloin valmistautua ”tähtivierasiltaan”. Minua oli pyydetty kertomaan erään liikkeen asiakkaille, kuinka unelmat on mahdollista saavuttaa. Ilta oli upea. Kauppa oli täynnä innokkaita kuulijoita, joiden kanssa sain käydä hyviä keskusteluja. Oman tarinani kertomisen lisäksi jätän esiintymisiini aina tilaa improvisointiin. Näin pystyn ohjaamaan iltaa suuntaan, josta kulloinenkin kuulijakuntani eniten hyötyy.

Esiintymisten jälkeen tunnen oloni aina superkiitolliseksi! On mahtavaa pystyä antamaan toivoa, inspiroida ja auttaa. Olen itse saanut niin paljon apua ja tsemppiä ympärilläni olevilta ihmisiltä, että tuntuu erityisen hyvältä itse pystyä nyt auttamaan.

Käyn pitämässä niin inspiraatio- kuin asiapuheenvuoroja eri tilaisuuksissa, luennoimassa oppilaitoksissa yrittäjyydestä sekä myös puhumassa eri bisnesverkostoissa. Puhujakeikat ovat aina hyvä juttu; positiivisen energian lisäksi saan lisää tunnettuutta omalle toiminnalleni ja usein myös heti varauksia uusista puheenvuoroista.

Tiistai ja toimitusjohtajaklubi

Kauppakamarin toimitusjohtajaklubi kokoaa sparrausmielessä yhteen eri alojen toimitusjohtajia. Nyt oli klubin ensimmäinen kokoontuminen. Foorumi on mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja uskon, että ”kollegoilta” on mahdollista oppia paljon. Taisin olla porukan nuorin ja lisäksi olin ainoa start up –yrittäjä, mikä hieman erotti minut muista. On kuitenkin hienoa päästä juttelemaan muiden kanssa, sillä sekä yrittäjyys että toimitusjohtajuus ovat välillä melko yksinäistä hommaa.

Loppupäivään sisältyi jälleen valmennusta ja asioiden hoitoa. Perheen kanssa vietetyt hetket veivät kellon iltayhteentoista, minkä jälkeen sain hetkisen omaa aikaa. Arvokasta ja tärkeää sekin.

Keskiviikko: myyntiä ja mentaalivalmennusta

Aamu starttasi yritysmyynnin parissa tilaisuudessa, jossa tapasin viisi hyvinvointiasioista kiinnostunutta yritystä. Nämä ns. myynti -speed datet ovat aina hyvin intensiivisiä ja pakottavat tsemppaamaan, mutta ovat palvelujeni myynnin edistämiseksi olennaisia. Lisäksi on tärkeä verkostoitua, käydä tapahtumissa, olla aktiivisesti esillä, olla aktiivinen somessa ja myös luennoida ahkerasti. Myynti on hyvinkin konkreettista ja paljon aikaa vievää työtä.

Myyntitreffien jälkeen suuntasin NLP-opintojeni pariin. Olen koko kevään opiskellut NLP:tä ja nyt oli edessä kurssin toiseksi viimeinen päivä. Opiskelu on vienyt reippaasti aikaani, mutta on ehdottomasti ollut vaivan arvoista. NLP on ollut tänä keväänä minun tapani kehittää itseäni, päästää irti asioista, jotka eivät palvele ja ole enää olennaisia minulle ja ottaa käyttöön vahvuuksia, jotka auttavat eteenpäin.

Torstai ja tärkeä Tekes-tapaaminen

Yritykseni on ollut erityisen onnekas saadessaan Tekesiltä avustusta digipalveluiden kehittämiseen. Toivon kovasti, että menestyksekäs yhteistyömme myös jatkuu. Torstaiaamuni käynnistyi Tekesillä palaverilla, joka kieltämättä jännitti.

Tekesin suhteen olen hyvin uudella alueella, sillä en Lupausta aiemmin ole ollut sen kanssa tekemisissä. Kaikki toimintatavat yms. on opeteltava uusina asioina. Olen päättänyt kuitenkin suhtautua asioihin positiivisena haasteena ja yleensä tällaisesta uuden oppimisesta on aina hyötyä myös jatkossa.

Iltapäivällä oli NLP-kurssini valmistumispäivä, mikä oli hienoa, haikeaa ja erittäin tunteikasta. Samalla taputtelin itseäni olalle siitä, että start up –yrityksen liidaamisen ja perhearjen keskellä olen onnistunut myös opiskelemaan. Muistutin kuitenkin myös itseäni, että kun seuraavan kerran tulee fiilis ja halu opiskella jotain uutta, kannattaa miettiä hyvin tarkkaan. Kuluneen kevään aikana minulla taisi olla vain kaksi vapaata viikonloppua.

TGIF ja yhteenveto

Perjantaina pääsin vihdoin ”tekemään töitä”, eli edistämään asioita ja vastailemaan viikon aikana rästiin jääneisiin meileihin. Työtunteja aamuun mennessä: 45, fiilis: hyvin väsynyt (mutta onnellinen, viikkoon mahtui paljon hyvää!), spontaani päätös: mies reissussa, lapset työpäivän jälkeen autoon ja mökille.

Päivän työt tein itselleni sopivassa moodissa kotoa käsin. Priorisoin rankalla kädellä, jotta sain aloittaa viikonlopun ja hakea lapset hoidosta ajoissa, sillä tähän mennessä viikkoon ei juuri ollut mahtunut äiti-lapsi –laatuaikaa. Nautimme kaikki mökillä olosta ja vaikka olo tuntui väsyneeltä, päätin, että lähdemme sinne. Luonnossa ajatukset irtoavat huomaamatta arkiasioista ja mökillä riittää, että keskittyy metsäretkiin, ruoanlaittoon ja saunomiseen.

Päällimmäiset tunteet viikon jälkeen olivat kiitollisuus siitä, kun saan tehdä sitä, mitä rakastan ja erityisesti NLP-matkastani, sekä levon tarve. Parhaiten omaa latautumisaikaa löytää merkkaamalla sitä kalenteriin ja olemalla hyvällä tavalla itsekäs oman ajan suhteen. Voiko yritys voida hyvin, jos yrittäjä ei voi hyvin? Enpä usko. Lisäksi, jotta tekemisessä säilyy nautinto, on hyvästä energiasta pidettävä huolta.

Huolehdi hyvin oman elämäsi tärkeimmästä ihmisestä, itsestäsi.

<3 Riina
Twitter: @riinalaaksonen
Instagram: @riinagabriela
www.hyvinvointistudiolupaus.fi

Punkkariyrittäjän tarina jatkuu ensi kuussa. Seuraavassa tekstissä kerron yrittäjyyden aikana oppimistani asioista. Jos sinulla on toiveita, mistä haluaisit kuulla, laita toki viestiä tiedotus@ekonomit.fi

Riina Laaksonen on Hyvinvointistudio Lupauksen perustaja ja omistaja. Lupaus on syksyllä 2014 perustettu yritys, joka tarjoaa Personal Trainingia, ravintovalmennusta ja mentaalivalmennusta.

Koulutukseltaan Riina on ekonomi, Personal Trainer, ravintovalmentaja ja Life Coach. Riinan uratausta on IT-alalla, jossa hän on toiminut yli 10 vuotta sekä Suomessa että Keski-Euroopassa mm. esimiestehtävissä ja strategisissa kehittämistehtävissä. Toisena ammattina ja rakkaana harrastuksena Riina on toiminut liikunnanohjaajana jo yli 15:n vuoden ajan. Riinan perheeseen kuuluu aviomies, kolme poikaa ja koira.

03.07.2017
Opiskelija – turvaa toimeentulosi valmistumisen jälkeen ja vakuuta itsesi työttömyyden varalta jo nyt!

Kesä merkitsee monelle opiskelijalle kesätöitä. Oliko kesätöiden löytyminen sinulle haasteellista? Kilpailitko työpaikoista montaa osaavaa opiskelukaveriasi vastaan? Jäitkö jossakin työpaikassa täpärästi toiseksi? Näin saattaa käydä myös valmistuttuasi.

Työpaikka ei välttämättä löydy heti valmistumisen jälkeen tai työ voi olla tiedossa, mutta sen alkuun on pari kuukautta opintojen päättymisestä. Työn löydyttyä työnantajasi saattaa yllättäen joutua vähentämään väkeä yt-neuvottelujen seurauksena tai lomauttamaan koko henkilöstön muutamaksi viikoksi.

Näin voi käydä kenelle tahansa, eikä asiaan vaikuta se, kuinka hyvä työntekijä tai tyyppi olet. Näitä tilanteita varten voit kuitenkin varautua vakuuttamalla itsesi työttömyyden varalta jo opiskelujen aikana.

Milloin työttömyyspäivärahaa voi saada?

Kaikissa edellä mainituissa tilanteissa voit saada ansiopäivärahaa, jos olet liittynyt työttömyyskassaan tarpeeksi ajoissa jo opiskelijana. Harmillisen usein työttömyyskassaan liittymiseen herätään vasta siinä vaiheessa, kun työsuhde on jo päättymässä tai työtä ei olekaan tiedossa valmistumisen lähestyessä.

Ansiopäivärahan maksaminen edellyttää noin puolen vuoden työskentelyä niin, että olet samalla IAET-kassan jäsen. Kesätyöt ja osa-aikaiset työt opintojesi aikana ovat oiva tilaisuus kerryttää tätä puolen vuoden jaksoa.

Kelan maksama työttömyysetuus, noin 700 euroa kuukaudessa, voi tuntua kohtuulliselta opintotuen jälkeen. Valmistumisen jälkeen monet edut kuitenkin katoavat: et saa enää bussilippua puoleen hintaan, et voi syödä edullisessa opiskelijaruokalassa tai treenata yliopiston huokeanhintaisella salilla. Ehkä olet myös asunut kohtuuhintaisessa opiskelijakämpässä, josta joudut muuttamaan valmistuttuasi pois.

Valmistumisen jälkeen menot siis väistämättä nousevat. IAET-kassan maksama ansiopäiväraha turvaa toimeentulon Kelan maksamaa työttömyysetuutta paremmin.

Esimerkkejä päivärahan määrästä

  • Kuukausipalkka 1600€, ansiopäiväraha IAET-kassasta 1069€/kk
  • Kuukausipalkka 2000€, ansiopäiväraha IAET-kassasta 1241€/kk
  • Kuukausipalkka 2300€, ansiopäiväraha IAET-kassasta 1370€/kk

Aika mukavasti verrattuna Kelan maksamaan noin 700€/kk-työttömyysetuuteen.

Faktoja ansiopäivärahasta

IAET-kassaan on mahdollista liittyä jo opiskeluaikana. Ansiopäivärahaa voidaan maksaa, jos olet ollut IAET-kassan jäsenenä työssä vähintään 26 kalenteriviikkoa, eli noin puoli vuotta.

  • Työn ei tarvitse olla kokopäivätyötä, vaan vähintään 18h/viikko riittää.
  • Palkan on oltava työehtosopimuksen mukainen, tai jos alalla ei ole työehtosopimusta, kokoaikatyön palkan on oltava vähintään 1 187€/kk (2017).
  • Työviikkoja voi kerryttää useassa eri pätkässä esimerkiksi kesätöistä tai osa-aikaisista töistä opiskelun ohella.

Näin työttömyyskassaan liitytään

Voit liittyä kassaan www.ekonomit.fi jäsenpalvelusivuilla kohdassa Omat sivut tai lähettämällä sähköpostia jasenrekisteri@ekonomit.fi. Huomioithan, että liittymishetkellä sinun tulee olla työsuhteessa. Jos olet allekirjoittanut työsopimuksen tulevasta työstä, voit laittaa kassajäsenyyden voimaan työsuhteen alkupäivästä lukien.

Mari Kettunen
Työttömyysturva-asiamies

19.06.2017
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013