( Kehittyminen )

3 x uusi työ

Teksti Marita Kokko
Kuvat Heli Blåfield & Pitkärannan, Kukon ja Pulkkisen arkisto
  • Pinja Hirvilammi aloitti Suomen UN Womenin varainhankinnan vastaavana.
  • Sisarukset Marianne Kukko (vasemmalla) ja Mira Pitkäranta yhdistivät osaamisensa.
  • Jukka Pulkkinen siirtyi johtamaan uudenlaista oppimista.

Naisten ja tyttöjen puolesta

KTM Pinja Hirvilammi, 34
Naisten Linja Suomessa ry:n varainhankintakonsultti > Suomen UN Women -järjestön varainhankinnan vastaava

UN Women on 2000-luvulla perustettu YK-järjestö, joka edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia. Tällä tavoin se tukee kestävää kehitystä ja rauhanomaisten yhteiskuntien syntymistä. Pinja Hirvilammi vastaa Suomen UN Womenin varainhankinnasta.

Hirvilammin rinnassa sykkii yhteiskuntatieteilijän sydän, vaikka hän koulutukseltaan on ekonomi. Hän opiskelikin aikoinaan aluksi kansainvälistä julkisjohtamista, mutta päätti sittemmin opiskella tutkinnon kauppatieteistä.

”Viehätyin markkinoinnin tavasta tarkastella ihmisiä irrationaalisina toimijoina, jotka kuitenkin vaikuttuvat ja reagoivat psykologisten lainalaisuuksien mukaan.”

Hirvilammi toteaa YK:n edustavan koko ihmiskuntaa. Hän kokee olevansa etuoikeutettu päästessään työskentelemään osana YK-järjestelmää.

”Pienen tyttären äitinä haluan myös ehkäistä ilmastonmuutosta ja olla rakentamassa maailmaa, jossa naisilla ja miehillä on yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet.”

Suomen UN Women on vielä nuori ja vähän tunnettu alajärjestö, ja Hirvilammi vastaakin varainhankinnan lisäksi yritysyhteistyöstä ja järjestön tunnettuuden lisäämisestä. Hän muistuttaa, että kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutuminen luo yrityksissä edellytyksiä toimivalle globaalille liiketoiminnalle.

”Järjestöyhteistyöllä yritys voi tuoda esiin omaa arvomaailmaansa, ja se voi olla jopa kilpailuvaltti kansainvälisillä markkinoilla. Järjestöt puolestaan saavat toimintaansa tutuksi. Kyse on arvopohjaisesta yhteistyöstä, joka hyödyttää molempia”, Hirvilammi perustelee.

Maailmalla UN Women tekee työtä kehittyvissä maissa. Sen ruohonjuuritason projekteissa koulutetaan naisia ja pohjustetaan heille tietä päättäviin asemiin. Järjestö auttaa naisia myös hankkimaan ihmisarvoisen työn, koska taloudellinen itsenäisyys on jokaisen oikeus.

Kärkinä työssä ovat naisia syrjivien lakien kumoaminen ja heihin kohdistuvan väkivallan kriminalisoiminen. Esimerkiksi viime kaudella 84 maassa vahvistettiin lainsäädäntöä tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Viime vuonna saavutettiin tärkeitä edistysaskeleita lapsiavioliittojen kieltämisessä.

”Mutta työtä riittää. Ilmastonmuutoksen kiihtyessä kohtaamme enemmän luonnonkatastrofeja sekä tarvetta tarjota hätäapua naisille ja tytöille, joihin nämä katastrofit iskevät pahimmin.”

Sisaruksia ja partnereita

KTM Mira Pitkäranta, 41
NAPA:n henkilöstöjohtaja > Lyggen partneri

KTM, FT Marianne Kukko, 39
Tampere 3:n hankejohtaja > Lyggen toimitusjohtaja ja partneri

Ekonomisisarukset Mira Pitkäranta ja Marianne Kukko löivät osaamisensa yhteen ja perustivat yhteisen yrityksen. Nyt he haastavat suomalaisia yrityksiä päivittämään päätöksentekonsa rakenteita ja toimintatapoja firmansa kautta.

Lygge Oy on vasta muutaman kuukauden ikäinen, mutta yrittäjillä riittää näkemystä yhteisen yrityksen suunnasta. Pitkäranta on urallaan työskennellyt johtoryhmissä, kehittänyt tiimejä sekä rakentanut ja johtanut henkilöstöhallintoa kansainvälisestikin. Kukko taas on ollut toteuttamassa organisaatioiden muutos- ja uudistamishankkeita sekä fuusioita. Tutkijatohtorina hänellä on erityisosaamista kasvuyritysten tiedon jakamisen haasteista ja ihmisen oppimisesta.

Lapsuus merikarvialaisella maatilalla opetti sisaruksille joustavuutta ja kykyä tarttua asioihin sekä antoi ensikosketuksen yrittäjyyteen. Yhteinen yrittäminen alkoi kiinnostaa, kun Pitkäranta ja Kukko huomasivat, että heidän työprofiilinsa ja kokemuksensa täydentävät toisiaan.

Lyggessään Pitkäranta ja Kukko auttavat yrityksiä ketteryyden, asiakaskeskeisyyden ja luovuuden kulttuuriin. Uudistuminen vaatii heidän mukaansa irtautumista perinteisistä hierarkioista.

”On haaste lähteä muuttamaan organisaatioiden johtamismallia ja jopa kääntämään valtasuhteita päälaelleen”, Pitkäranta toteaa.

Työn keskeisiä arvoja ovat joustavuus ja rehellisyys.

”Haastamme pohtimaan asioita. Emme pakkomyy, vaan kartoitamme asiakkaan tarpeet ja kerromme asiakkaille lähestymistavastamme. Jos organisaatio haluaa rakentaa perinteisten hierarkioiden varaan, emme ole heille oikea kehittämisen kumppani.”

Sisaruus vapauttaa Pitkärannan ja Kukon vaihtamaan ajatuksia kahden kesken tiukoinkin sanakääntein. Vapaa- ja työaikaa ei sen sijaan ole yhtä mutkatonta erottaa.

”Mutta kun ei olla yhdessä, on irtautuminen yksinkertaista, sillä meillä on yhteensä viisi lasta. Myös juoksulenkit ja puuhailu kotitilalla rentouttavat meitä molempia.”

Kiihdyttämällä uudelle uralle

KTM Jukka Pulkkinen, 35
Academic Workin myyntijohtaja > Suomen Academyn toimitusjohtaja

Academic Work on ollut Jukka Pulkkisen työnantaja pian yhdeksän vuotta. Hän siirtyi yliopistolta suoraan asiakasvastaavaksi yritykseen, joka alkuun oli kymmenen tekijän yksikkö. Työtehtävät ovat matkan varrella vaihtuneet nopeasti: yrityksen kasvaessa Pulkkisesta tuli ensin myynnin esimies ja puolitoista vuotta myöhemmin Suomen organisaation myyntijohtaja.

Suomen Academy perustettiin tammikuussa 2018, ja samalla Pulkkinen aloitti sen ohjaimissa. Aiemmin hän hallinnoi jopa 45 asiantuntijan organisaatiota, mutta Suomen Academyssa hänen tiiminsä on pienempi.

”Ensimmäinen tehtäväni on luoda rakenteet ja edellytykset yrityksen kasvulle.”

Pomottaa Pulkkinen ei ole koskaan halunnut.

”Työtä tehdään tiimissä. Haluan jakaa vastuuta ja antaa tiimiläisille mahdollisuuden hyvinkin itsenäiseen päätöksentekoon. Jos tulee virheitä, niistä opitaan.”

Pulkkisesta terveen tiimin merkki on työn lomassa kuuluva nauru: tehdään töitä tosissaan, muttei totisina.

Academic Workin perusbisnes on yhdistää osaajat asiakasyrityksiin. Yritys päätti uudistaa toimintaansa perustamalla AWX-yritysryppään haastamaan perinteistä henkilöstövuokrausta ja rekrytointia. Näistä Pulkkisen johtama Suomen Academy keskittyy koulutukseen.

Jukka Pulkkinen tiimeineen haastaa perinteiset oppimismallit niin sanotulla kiihdytetyllä oppimisella. Ideana on kouluttaa uusia osaajia 12 viikossa suoraan töihin.

”Vanha ajatusmalli, jota noudattaen luet tutkinnon ja teet sen mukaista työtä loppuelämäsi, on heitettävä romukoppaan. Työtehtävät ja osaamistarpeet muuttuvat, ja siksi tarvitsemme ketterämpiä tapoja kouluttaa ihmisiä uudelle uralle. Oikeista lähtökohdista oppii esimerkiksi koodaamaan aika lyhyessäkin ajassa.”

Toiminta alkoi IT-alan koulutuksista, mutta koulutustapa toimii laajemminkin. Ruotsissa yritys on kouluttanut mallilla esimerkiksi talouden ja tekniikan aloille.

Kahden ensimmäisen kurssin aikana Pulkkinen on saanut seurata huikeita muutostarinoita.

”Voimme aidosti vaikuttaa. Annamme ihmisille suuntia uralla ja sitä kautta koko elämässä.”

Vapaalla Jukka Pulkkinen matkustaa perheen kanssa ja urheilee: tavoitteena on musta vyö jujutsussa ennen 40:ä ikävuotta. Vaativa tavoite on erinomainen vastapaino omistautumiselle, jota uusi työ edellyttää.

6.6.2018

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013