Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Tekoäly vaatii osaamisen päivittämistä

Ensin koneet alkoivat korvata ruumiillista työtä, nyt tekoäly korvaa ajattelua vaativaa työtä. Tulevaisuudessa tekoäly vaikuttaa työmarkkinoilla niin voimakkaasti, että ihmisten osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Yhtenä välineenä tähän voisi olla jokaisen henkilökohtainen osaamistili.

Verkostot kantavat Hongkongissa

Saara Suojanen lähti ennakkoluulottomasti kokeilemaan Hongkongin työmarkkinoita. Vajaan puolen vuoden mittaiseksi suunniteltu retki on kestänyt jo kaksi vuotta, eikä loppua näy.

Saara-Sofia Sirén: Muuttuva työ voi uuvuttaa

Tulevaisuuden työelämä on ehkä dynaamisempi ja ketterämpi, kun työn tekemisen muodot joustavat tekijöidensä ja tilanteiden mukaan. Toisaalta työelämän muuttuminen saattaa haastaa esimerkiksi hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta.

Kasvuyrittäjä on usein ekonomi

Kasvuyritykset työllistävät jatkossa yhä useampia ekonomeja. Siksi Suomen Ekonomit haluaa tukea entistä tiiviimmin koko maata hyödyttävää kasvuyrittäjyyttä.

Töissä vai kotona?

YK:n mukaan vain puolet maailman työikäisistä naisista käy töissä. EU:ssa ylletään 62,5 prosenttiin. Yhteiskunnalliset rakenteet, kannustimien puute ja luutuneet asenteet vaikuttavat naisten työssäkäyntiin.

Hyvä peli ei riitä

Suomen peliala on Euroopan kärkeä. Menestyksen takana on huippuluokan kuluttajatutkimusta sekä data-analytiikkaa. Alalle tulevia yhdistää silti ennen kaikkea rakkaus peleihin.

3 x uusi työ: I centrum av kaffetrender

Katia Gustafsson sadlade om från destillerat till rostat när hon i augusti tillträdde som marknadsföringschef för out-of-home-divisionen hos Paulig Coffee. En tio år lång karriär bland alkoholhaltiga lyxdrycker hos Altia byttes till kvalitetskaffe efter att hon i somras tillgavs en ny möjlighet.

Puheenjohtaja Timo Saranpää: Vapauta potentiaalisi

Suomen Ekonomien tehtävä on tukea jäsenen menestystä. Haluamme järjestömme siivittävän kasvavan ekonomijoukon kukoistukseen. Ekonomien menestyessä suomalaiset yritykset ja Suomi menestyvät, Timo Saranpää linjaa kolumnissaan.

Ristiriita voi olla mahdollisuus

Kauppatieteiden tohtori Päivi Karhu tutki, miten yritysjohtajat kokevat ja ratkaisevat työssään vastakkainasetteluja. Sen myötä hänestä tuli omassa elämässään aiempaa rakentavampi ihminen.

Hyvä pitchaaja jää mieleen

Kaikki ekonomit pitchaavat toisinaan, ja niillä, jotka harjoittelevat, on tilanteissa etulyöntiasema. Onnistuneessa esityksessä keskitytään ydinviestiin ja yleisöön, ja sen pointti muistetaan vielä seuraavana päivänä.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013