( Pääkirjoitus )

Käsi pulssillaJokaisessa työpaikassani olen pyrkinyt pitämään mielessä yhden asian: kuka maksaa palkkani. Viimeiset seitsemän kuukautta olen tehnyt töitä jäsenelle eli sinulle. Niin kuin me kaikki täällä Suomen Ekonomeissa työskentelemme urasi parhaaksi. Siksi pulssisi on meille tärkeä. Haluamme kartoittaa ja tarjota parhaat palvelut ekonomiurallasi, huolehtia edunvalvonnastasi ja siitä, että tutkintosi arvo säilyy.

Mittasimme jäsenpulssin reilu kuukausi sitten. Lähetimme kyselyn kaikille jäsenillemme, joiden sähköpostiosoite löytyi ­jäsenrekisteristä ja jotka eivät olleet kieltäneet kyselyiden lähettämistä. Kyselyssä kartoitettiin, mitä mieltä olitte Suomen hallituksen kilpailukyky­suunnitelmasta kuten sairausloman karenssista, arkipyhien muuttamisesta palkattomiksi ja tuloveron nostosta. Lisäksi halusimme tietää suhtautumisenne 17.9. pidettyyn mielenilmaukseen.

Vajaan päivän aikana saimme yhteensä yli 12 000 vastausta. Kiitos jokaisesta. Kyselyyn vastasi joka neljäs sen saanut. Viestinne oli selvä: hyväksyitte muut hallituksen ehdotukset 60–70-prosenttisesti paitsi tuloverotuksen noston. Sen kannalla oli alle 30 prosenttia. Järjestömme irtautumista mielenilmauksesta toivoi 54 prosenttia ja siihen osallistumista 14 prosenttia. Kannanotosta pidättäytymisen kannalla oli jäsenistöstä kolmannes. Välittömästi kyselyn päätyttyä Suomen Ekonomien hallitus teki vaikean päätöksen, että irtaudumme järjes­tönä mielenilmauksesta. Teitä kuultiin.

Kyselyn jälkeen saimme paljon kiitosta nopeasta toiminnasta ja reagoinnista toiveeseenne. Toki osa teistä oli päätökseen pettynyt. Saimme myös runsaasti viestejä, miksi kysely oli jäänyt tulematta. Selvitimme asiaa ja syitä löytyi useita: viesti oli mennyt roskaposti­kansioon, vastauslinkki oli jäänyt huomaamatta, tutkimusten lähettäminen oli kielletty tai sähköpostiosoite puuttui tai oli vanhentunut.

Varmistaaksesi vaikuttamismahdollisuutesi jatkossa, huolehdithan, että yhteystietosi ovat jäsenrekisterissämme ajan tasalla.

Suomen Ekonomit viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa työn merkeissä ja uudistusten keskellä. Muotoilemme palveluitamme entistä jäsenlähtöisemmiksi ja organisaatiom­me uudistui lokakuun alussa. Molemmat uudistukset konkretisoituvat tuliterässä Asiakkuus-­tiimissä, jonka keskiössä olet sinä, jäsen. Siksi tulemme jatkossakin mittaamaan pulssiasi aiempaa säännöllisemmin. Kiitos jäsenyydestä ja siitä, että pidät meihin ­yhteyttä ja tietosi päivitettyinä!

Terttu Sopanen
Viestintä- ja markkinointijohtaja

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013