( Kylteri )

Kylli on tukena kylterin arjessa

Teksti Päivi Maaniitty
Kuvat Anni Koponen
  • Kyllinä toimiminen on myös hyvä mahdollisuus kehittyä ammattilaisena. Tehtävät muovautuvat kunkin kyllin vahvuuksien ja kiinnostusten mukaan.
  • Kyllin tehtävistä on monelle jäänyt käteen uudenlaista rohkeutta ja vahvoja verkostoja.
  • Yhteisen viikonlopun aikana kyllit tutustuivat työhönsä ja toisiinsa.
Tunnetko oman kampuksesi kyllin, eli Suomen Ekonomien kylteriyhteyshenkilön ja työntekijän? Kannattaa tutustua, sillä kyllien kautta opiskelijat saavat kuulla Ekonomien toiminnasta. Samalla opiskelijoiden kuulumiset välittyvät puolestaan Ekonomeille.

Kylteriyhdyshenkilöt eli kyllit ovat valtavan tärkeitä Ekonomeille. Haluamme kuunnella koko jäsenistöämme herkällä korvalla, ja kyllit ovat tärkeässä asemassa välittämässä kylterikentän ajatuksia ja tarpeita liiton kehitystyötä varten”, määrittelee Suomen Ekonomien asiakkuusvastaava Tanja Hankia.

Kylteriyhdyshenkilöt toimivat siis linkkinä kyltereiden ja Ekonomien välillä. He myös kertovat opiskelijoille Ekonomien toiminnasta ja jäsenpalveluista. Kyllit jakavat tietoa muun muassa somessa ja infotapahtumissa, ideoivat ja vetävät erilaisia tilaisuuksia, osallistuvat messuille sekä järjestävät vaikkapa CV-klinikoita.

”Kylli saattaa järjestää vaikkapa mentorointia, koulutuspoliittisia tapaamisia tai bisnesteemaisten livestream-tapahtumien katsomoita”, Hankia listaa.

Kylliä on helppo lähestyä

Kyllien toimintaa ohjaavat yhteiset raamit ja tavoitteet. Silti jokaisen kyllin työ omalla kampuksellaan on hyvinkin itsenäistä.

”Kylli tietää, mikä toimii hänen omalla paikkakunnallaan parhaiten. Siksi kyllin työnkuva muovautuu juuri omannäköiseksi”, sanoo kohta kaksi vuotta kyllinä toiminut Julia Fesiuk.

Fesiuk pitää kyllin työssä tärkeänä, että tämä on helposti lähestyttävä ja että kyllin puoleen on vaivatonta kääntyä.

”Minulta on kysytty neuvoja esimerkiksi CV:n tekemiseen ja siihen, kehen voi olla yhteydessä työhön tai uraan liittyvissä ongelmissa. Autan ja etsin oikeat ihmiset.”

Fesiuk oli jo ennen kylliksi tuloaan Turun kauppakorkeakoulussa monessa mukana, mikä oli hyvä pohja kyllin työlle.

”Olin fuksivuonna mukana muun muassa opiskelijateatterissa ja Pikkulaskiaisen markkinointitiimissä. Seurailin myös edellisen kyllin toimintaa, ja mietin, että tuota haluaisin itsekin tehdä.”

Kyllin työssä pääsee myös esiintymään paljon, mitä Fesiuk pitää suurena plussana.

”Tässä työssä kehittyy valtavasti sekä kyllinä että omana itsenään”, hän pohtii.

Osaaminen käyttöön

Tanja Hankia kertoo, että kyllien osaamista ja näkemyksiä hyödynnetään Suomen Ekonomeissa laajasti, ja heidän roolinsa on kasvanut esimerkiksi Kylteripäivillä.

”Kyllien työssä asiantuntemus on aina pinnalla, ja heille on myös määritelty erilaisia vastuita kunkin vahvuuksien ja kiinnostuksen mukaan. Joillekin se tarkoittaa edunvalvonta-asioihin perehtymistä, toisille Ekonomien henkilökohtaisiin palveluihin paneutumista. Some-vastuulliset puolestaan vastaavat Suomen Ekonomien Instagram-tilistä ja tukevat muiden some-tekemistä”, Hankia kuvaa.

Fesiukilla on tästä hyviä kokemuksia.

”Vedin esimerkiksi kylteripäivillä paneelia erään päivän puhujan kanssa. Halusin kokeilla uutta ja mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tekemällä oppii, ja vapaus tuo mahdollisuuksia.”

Haluatko kylliksi?

Kylliksi hakeutuu usein ulospäinsuuntautuneita, omatoimisia ja luovia opiskelijoita, joita kiinnostavat työelämäasiat ja markkinointi.

”Tehtävät ovat kuitenkin moninaiset, eikä kahta samanlaista kylliä ole. Joku saattaa empiä kylliksi hakemista, koska ei koe olevansa samanlainen kuin edellinen kylli, mutta se on turhaa. Kannattaa kysyä rohkeasti lisää, jos tehtävä kiinnostaa”, Hankia kannustaa.

Fesiukin mielestä kyllin työstä saa monipuolista työkokemusta, josta on apua tulevaisuudessa.

”Kokemuksen ohella tästä saa rutkasti rohkeutta ja laajan verkoston ponnahduslaudaksi tulevaan. Lisäksi käteen jää loistava ystäväporukka.”

17.10.2018

Kyllit pitävät yhtä

Kyllit kokoontuvat noin viisi kertaa vuodessa järjestettävissä kyllitapaamisissa. Ohjelmassa on koulutusta, yhteistä suunnittelua ja ajatustenvaihtoa, mutta samalla kehittyy myös kyllihenki ja solmitaan ystävyyssuhteita. Syksy starttasi kaikkien 13 kyllin yhteistapaamisella Siuntiossa. Heistä kuusi oli uusia, tänä syksynä aloittaneita kyllejä.

Paranna opiskelukykyä katsomalla Ajankäytön hallinta -webinaari jäsenpalvelussa.

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013