( Pääkirjoitus )

Noin viisi portterilaista pointtia EkonomeistaThere’s no such thing as sustainable competitive advantage”, professori saarnasi minulle aikanaan. Ei maailman muutoksesta voi kukaan jäädä sivuun, vaikka haluaisikin. Omaa kilpailuetua on mietittävä koko ajan, oli kyse sitten yrityksestä tai järjestöstä. Aivan varmasti tämä pätee myös Suomen Ekonomeihin.

Kauppatieteellisistä yksiköistä valmistuu joka vuosi tuhansia uusia ekonomeja. Heistä yhä suurempi osa päätyy asiantuntijatehtäviin. Jäsenkuntamme rakenne muuttuu.

Vastavalmistuneet ekonomit voivat liittyä meidän jäseneksemme tai jonkun toisen liiton jäseniksi uskoen saavansa korkeammalla jäsenmaksulla paremman turvan ja jäsenpalvelut. Tai he voivat olla liittymättä mihinkään ja toivoa, että kaveripiiristä löytyy apu hädän hetkellä.

Googlailemalla voi hakea neuvoja CV:n tekemiseen, palkkavertailuihin tai työlain pykälien tulkintoihin. Työsopimuksiinkin löytyy netistä erilaisia pohjia.

Kanssamme eivät kilpaile ainostaan muut liitot, kaverit ja netti, vaan myös ihan vain käytettävissä oleva aika. Järjestöaktiivit ovat jäsenkunnan sankareita.

Valtteinamme ja kilpailuetunamme ovat olleet toimivat, juuri ekonomeille tarkoitetut palvelut, jotka auttavat pärjäämään työelämässä hyvinä ja huonoina aikoina. Lakipalvelujen kysyntä on valtavan suurta. Tuota kysyntää tyydyttämään olemme kyenneet rakentamaan juuri käynnistyneet eLakipalvelut, joiden avulla jäsenemme saavat mutkattomasti vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Henkilökohtaiset palvelut jatkuvat entisellä tasolla.

Uraneuvojamme ovat jäsenkuntamme käytettävissä hyvinä ja huonoina aikoina, ja edunvalvontaryhmämme pitää herpaantumatta huolen siitä, että ekonomit voisivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvissä olosuhteissa.

Hyvät palvelumme ovat valttejamme myös tulevaisuudessa. Jokaisen jäsenen on voitava tuntea, että liitosta löytyy hänelle tuki pohdittaessa uusia mahdollisuuksia työelämässä sekä turva, jos kaikki ei mene suunnitellusti. Palvelujen laadun on oltava huippua, mutta ne on tuotettava niin tehokkaasti, ettei jäsenmaksumme nouse muita kalliimmaksi. Modernisti ja tehokkaasti toimiva liitto saa jäseniä ja vaikutusvaltaa jäsentensä etujen ajamiseen.

Hanna-Leena Hemming
toiminnanjohtaja

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013