( Työelämä )

Oikea asenne työhön

Teksti Virve Järvinen
Kuva Ville Rinne / Antti Nikunen
Asioita on vaikea muuttaa. Omaa suhtautumistapaa niihin voi, ja samalla omaa työtä ja elämää.

Asenne on tapa, jolla suhtaudumme eri asioihin. Se on tapa, jonka jokainen päättää itse. Asenne työtä kohtaan on kohdallaan, kun ihmisellä on sisäinen motivaatio ja halu tehdä töitä. Sisäinen motivaatio ruokkii innostuneisuutta, luovuutta ja sitoutuneisuutta – ominaisuuksia, jotka kaikki lisäävät työn tuloksellisuutta.

”Työn kokeminen merkitykselliseksi lisää sisäistä motivaatiota ja ehkäisee uupumista. Onnistumisen tunteet ja arvostus puolestaan kasvattavat työn merkityksellisyyttä”, toimitusjohtaja Ari Rämö Suomen SICK Oy:stä sanoo.

Työntekijän on saatava kokea, että häntä arvostetaan ihmisenä, ei yksin hänen työpanoksensa vuoksi. Jokaiselle ihmiselle tekee hyvää kuulla, että työtoverista tai esimiehestä on kiva tehdä töitä juuri hänen kanssaan. Arvostuksen välittäminen onnistuu suuressakin organisaatiossa, kun johtaja huolehtii, että seuraava taso kokee ja tekee asiat samalla tavalla kuin hän.

”Jotta johdon asenne leviäisi koko organisaatioon, asioita on tehtävä yhdessä. Valitettavan usein näkee yrityksen koko henkilöstölle tarkoitettuja koulutuksia,
joihin ylin johto ei osallistu. Tämä viestii arvostuksen puutteesta.”

Arvostusta voidaan osoittaa kaikissa tilanteissa. Isoissa muutoksissa kaikki työntekijät voidaan osallistaa ideoineen mukaan.

”Ihminen ei halua, että häntä muutetaan. Moni haluaa kuitenkin olla mukana muutoksessa vaikuttamalla siihen itse jollain tapaa.”

Jokaisessa tilanteessa on kaksi tapaa toimia: voimme joko arvostaa vai arvostella

Arvostava asenne on valinta. Jokaisessa tilanteessa on kaksi tapaa toimia: voimme joko arvostaa tai arvostella. Toimintatavan oppimiseen ei tarvita konsulttia, tavallinen perhearki riittää. Ari Rämö kertoo esimerkin perheestä, jonka lapset leipoivat pullaa. Keittiö on kuitenkin leipomisen jäljiltä kaaoksessa. Vanhempi voi joko kauhistella sotkuista keittiötä tai ihastella pullan tuoksua eli arvostella tai arvostaa lastensa tekemisiä. Samalla tapaa eteisessä kenkäkasaan kompastuva aikuinen voi suutahtaa lapselle, kun tämä ei ole laittanut kenkiä telineeseen. Tai sitten vanhempi voi kehua lasta siitä, että tämä on ulkoillut.

”Se, mikä toimii lasten kanssa kotona, toimii aikuisten kanssa työelämässä. Voimme suhtautua toiseen ihmiseen ja hänen mielipiteisiinsä arvostellen tai arvostavasti. Jokainen valitsee itse, hakeeko toisesta virheitä vai onnistumisia. Kun arvostamme työntekijöitä, saamme heistä heidän parhaat puolensa esille.”

Koiraihminen huomaa Ari Rämön ajattelutavassa yhtäläisyyksiä koiran koulutukseen. Koira palkitaan pienestäkin, toivottuun suuntaan tapahtuvasta tekemisestä. Virheet jätetään huomiotta. Sitä saat, mitä vahvistat, pätee myös ihmisten maailmassa.

”Kehitettävien asioiden keskellä kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä on jo saatu aikaiseksi ja mihin voidaan olla tyytyväisiä. Tätä kannattaa miettiä joka päivä.”

Myönteinen ihminen selviää pahoista paikoista

Arvostavassa asenteessa ja huomion kiinnittämisessä onnistumisiin on pitkälti kyse positiivisesta elämänasenteesta. Myönteinen elämänasenne ei tarkoita sitä, että ihminen sulkisi silmät epäonnistumisilta ja huonoilta asioilta. Positiivinen ihminen ymmärtää takaiskut tilapäisinä tapahtumina eikä jää jumiin niiden keskelle. Hän tajuaa, ettei hän voi vaikuttaa jokaiseen asiaan. Tarvittaessa hän hakee apua muilta.

”Myönteinen ihminen selviää pahoista paikoista muuttamalla omaa asennettaan tapahtumiin. Hän uskaltaa luottaa siihen, että ylämäkeä seuraa aina helpommin kuljettava alamäki. Hän tietää, että epäonnistumiset synnyttävät innovaatioita ja uusia mahdollisuuksia”, itsekin monia epäonnistumisia kokenut yrittäjä Eija Kiviranta Dream Pilots Oy:stä toteaa.

Päätös muuttaa oma elämänasenne myönteiseksi käy tässä ja nyt. Sen omaksumiseen kannattaa varata hetki aikaa.

”Ne seikat vahvistuvat, joihin kiinnittää toistuvasti huomiota. Alussa huomion suuntaaminen myönteisiin asioihin vaatii tahdonvoimaa ja saattaa tuntua teennäiseltä. Muutamassa viikossa siitä tulee tapa.”

Varo huonoa asennetta, anna hyvän asenteen levitä

Asenteella on tapana tarttua. Yhden negatiivisuus siirtyy työpaikalla helposti toisiin ja alkaa haitata työntekoa. Kielteisen asenteen tarttumista voi ehkäistä, kun opettelee tunnistamaan omat tunteet ja osaa erottaa ne toisten tunteista.

”Jokaisella on oikeus omiin tunteisiin, kielteisiinkin. Työilmapiirin ja kaikkien hyvinvoinnin kannalta kielteisiin tunteisiin mukaan meneminen ei kuitenkaan ole viisasta. Empatia on asia erikseen”, Eija Kiviranta sanoo.

Kaikista ihmisistä ei tarvitse oppia pitämään. Jos sama ihminen virittää itsessä jatkuvasti ikäviä tunteita eikä tilannetta voi muuttaa, sitä on syytä välttää: taukotilaan ei kannata mennä samaan aikaan kielteisen ihmisen kanssa. Tällöin seuran välttäminen on terveysteko, sillä kielteisyys lisää sairastumisen riskiä.

”Jokaisen kannattaa miettiä keinoja, joilla saa ikävät tunteet pois kehosta. Itse saan apua luonnosta ja maratonpuheluista ystävän kanssa, joku toinen purkaa pahan olon lenkkipolulla”, Eija Kiviranta kertoo.

Luettavaa: Marja-Liisa Manka:
Työnilo, WSOYpro, 2011

4.6.2014

Hyvällä asenteella koko päivä


Töihin lähtö:
Töihin on kiva mennä. Mukavat ihmiset ja kiinnostavat työt odottavat.

Töihin tulo: Ole kohtelias toisia kohtaan: hymyile hississä kanssamatkustajille. Anna työkavereiden huomata, että iloitset jälleennäkemisestä.

Oma työ: Kiinnitä huomio siihen, mitä olet saanut aikaiseksi.

Kohtaamiset: Auta, kannusta, kuuntele työtoveria. Keskity yhteiseen tekemiseen ja vahvuuksiin, ole läsnä. Muista huumori.

Kehittyminen: Mieti, mitä voisit tehdä työssäsi toisin. Oivallukset lisäävät onnistumisen tunnetta.

Työn päätös: Anna ja pyydä palautetta. Kiitä itseäsi ja muita hyvästä päivästä.

Siirtyminen vapaalle: Palaudu työpäivästä. Lataat akkuja, kun teet jotain ihan erilaista kuin työssä: liikut, samoilet luonnossa, kuuntelet musiikkia, kokkaat.

Lähde: Eija Kiviranta, Dream Pilots Oy
Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013