Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Hankintoja voi tehdä kansalaisten kanssa

Innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa on hyödyllistä kuulla tuottajan lisäksi myös loppukäyttäjän näkökulmaa, sanoo väitöstutkija Hannu Torvinen.

Tasa-arvon #mitäjos-terveiset eduskuntaan

Mitä, jos isät pitäisivät nykyistä enemmän perhevapaita? Millaisella perhevapaiden mallilla tasa-arvo etenisi parhaiten? Suomen Ekonomit latasi faktat pöytään ja kysyi poliitikoilta, mitä nämä aikovat asiassa tehdä.

Joakim Strand: En innovativ offentlig sektor

Den här spalten gästas av riksdagsledamöter med ekonombakgrund.

Ruokapiireissä markkinalogiikka ei päde

Väitöstutkija Galina Kallio on syventynyt tutkimuksessaan suomalaisiin ruokapiireihin. Hänestä kauppatieteen tulisi avartaa näkemyksiään taloudellisesta toiminnasta.

Muoviala muutospaineessa

Keskustelu muovin ympäristöhaitoista käy kuumana. Sinituotteen tuotepäällikkö KTM Marika Karppinen muistuttaa, että ongelmaksi muovi muuttuu vasta sen päätyessä luontoon.

Salainen palkka

Suomalaiset harvoin tietävät toistensa palkkoja. Tiukan palkkasalaisuuden raottaminen voisi kuitenkin lisätä tasa-arvoa. Tietotekniikkayritys Fraktiossa tätä on jo kokeiltu.

Data on piilevä bisnes

Tutkijatohtori Essi Pöyry selvitti, miten yritykset myyvät ja ostavat dataa. Moni firma tuottaa toimintansa ohessa kullanarvoista tietoa, jota harva osaa vielä muuttaa tulonlähteeksi.

Tekoäly vaatii osaamisen päivittämistä

Ensin koneet alkoivat korvata ruumiillista työtä, nyt tekoäly korvaa ajattelua vaativaa työtä. Tulevaisuudessa tekoäly vaikuttaa työmarkkinoilla niin voimakkaasti, että ihmisten osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Yhtenä välineenä tähän voisi olla jokaisen henkilökohtainen osaamistili.

Sirpa Hänti toivoo tiedettä pienyrityksiin

Yliopettaja Sirpa Hänti toivoo kauppatieteen tohtoreille nykyistä laajempia uranäkymiä. Hänen tutkimuksensa mukaan esimerkiksi pk-sektorin yrityksillä olisi runsaasti käyttöä tohtorien osaamiselle.

Palkkaero kapenee etanavauhtia

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole juurikaan muuttuneet 20 vuoden aikana. Miten työelä m ä saataisiin tasa-arvoisemmaksi? Auttaisiko palkkatietojen muuttaminen julkiseksi tai Islannin malli perhevapaiden jakamisesta?
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013