Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Tekoäly vaatii osaamisen päivittämistä

Ensin koneet alkoivat korvata ruumiillista työtä, nyt tekoäly korvaa ajattelua vaativaa työtä. Tulevaisuudessa tekoäly vaikuttaa työmarkkinoilla niin voimakkaasti, että ihmisten osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Yhtenä välineenä tähän voisi olla jokaisen henkilökohtainen osaamistili.

Sirpa Hänti toivoo tiedettä pienyrityksiin

Yliopettaja Sirpa Hänti toivoo kauppatieteen tohtoreille nykyistä laajempia uranäkymiä. Hänen tutkimuksensa mukaan esimerkiksi pk-sektorin yrityksillä olisi runsaasti käyttöä tohtorien osaamiselle.

Palkkaero kapenee etanavauhtia

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole juurikaan muuttuneet 20 vuoden aikana. Miten työelä m ä saataisiin tasa-arvoisemmaksi? Auttaisiko palkkatietojen muuttaminen julkiseksi tai Islannin malli perhevapaiden jakamisesta?

Kaupungistuminen nostaa rakennusalaa

Viime vuodet myötätuulessa ollut rakennusala on kiinnostavassa murrosvaiheessa, sanoo YIT:n talousjohtaja Ilkka Salonen. Nyt rakennetaan aiempaa yhtenäisempää kaupunkia, ja puurakentamisen ratkaisut tekevät tuloaan.

Tasa-arvon #mitäjos-terveiset eduskuntaan

Mitä, jos isät pitäisivät nykyistä enemmän perhevapaita? Millaisella perhevapaiden mallilla tasa-arvo etenisi parhaiten? Suomen Ekonomit latasi faktat pöytään ja kysyi poliitikoilta, mitä nämä aikovat asiassa tehdä.

Joakim Strand: En innovativ offentlig sektor

Den här spalten gästas av riksdagsledamöter med ekonombakgrund.

Ruokapiireissä markkinalogiikka ei päde

Väitöstutkija Galina Kallio on syventynyt tutkimuksessaan suomalaisiin ruokapiireihin. Hänestä kauppatieteen tulisi avartaa näkemyksiään taloudellisesta toiminnasta.

Salainen palkka

Suomalaiset harvoin tietävät toistensa palkkoja. Tiukan palkkasalaisuuden raottaminen voisi kuitenkin lisätä tasa-arvoa. Tietotekniikkayritys Fraktiossa tätä on jo kokeiltu.

Data on piilevä bisnes

Tutkijatohtori Essi Pöyry selvitti, miten yritykset myyvät ja ostavat dataa. Moni firma tuottaa toimintansa ohessa kullanarvoista tietoa, jota harva osaa vielä muuttaa tulonlähteeksi.

Antero Vartia: Työmarkkinareformit ovat yhteiskunnan heikoimpia varten

Kansanedustaja Antero Vartia kirjoittaa kolumnissaan, että työn murros vaatii hyvinvointivaltiolta ripeitä uudistuksia.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013