Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Muista huoltaa myös aivojasi

Fyysisen kunnon ylläpitäminen tai terveellisen ruokavalion noudattaminen on meille itsestään selvää, mutta laiminlyömme aivojemme huollon. Aivoja kannattaa treenata aktiivisesti, mutta myös muistaa antaa niiden levätä.

Mihin ihmeeseen se työpäivä kuluu?

Suomen Ekonomien Aikani-mobiilisovellus mittaa työaikaa ja auttaa töiden priorisoinnissa. Sovelluksen pilottikäyttäjät Leena Vainio ja Ossi Cavén seurasivat ahkerasti työaikaansa parin viikon ajan. Moni pieni asia yllätti.

Luova työ ei kysy kelloa

Työajanseurannasta on hyötyä kaikille.

Työssä on oltava tarkoitus

Kun työllä on tarkoitus, se innostaa. Innostuksen kautta voidaan saavuttaa positiivinen kierre, joka ruokkii itse itseään. Työyhteisöissä johdon tulee myös tehdä itselleen selväksi, millä kannustimilla se ohjaa henkilöstöään yhä parempiin suorituksiin.

Kannattaako multitaskaus?

Oppimalla organisoimaan asioita saa paljon aikaan. Sen sijaan monen asian huolellinen tekeminen yhtä aikaa ei vaan onnistu.

Ekonomien naistenpäivän teemana työn mielekkyys

Ekonomien naistenpäivän tapahtumassa 5.3. Helsingin Scandic Parkissa naurettiin paljon, vaikka teemat olisivat voineet vetää suupielet alaspäin. Mitä tehdä, kun työstä häviää mielekkyys? Ja miten kehittää osaamista digiaikana?

Coaching ­virkisti johtajaa

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto kokeili coachingia ja huomasi ääneen ajattelun olevan hyödyllistä.

Omat tavat kuormittua, omat keinot palautua

Työterveyslaitoksen pääjohtaja ja pitkän uran Nokialla tehnyt Antti Koivula mittaa työ- ja vapaa-aikansa määrää, mutta ennen kaikkea laatua.

Anna Lohman – Työelämän psykologi

Anna Lohman loi ainutlaatuisen yrityskonseptin yhdistämällä ekonomin, psykologin ja joogaohjaajan osaamisensa. Nyt hän tuntee joka päivä olevansa unelmatyössään.

Muutosta päin!

Työyhteisöä hyödyttävän pysyvän muutosjoustavuuden luomiseen tarvitaan niin toisten osaamisen ja ominaisuuksien tunnistamista kuin yhteisiä tilaisuuksia onnistumisten ja onnistumisiin johtavien taitojen jakamiseen.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013