Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Ristiriita voi olla mahdollisuus

Kauppatieteiden tohtori Päivi Karhu tutki, miten yritysjohtajat kokevat ja ratkaisevat työssään vastakkainasetteluja. Sen myötä hänestä tuli omassa elämässään aiempaa rakentavampi ihminen.

Hyvää tekevä yritys pärjää

Sonja Lahtinen tutkii väitöskirjassaan, miten suomalaisyritysten vastuullisuusjohtajat tekevät päätöksiä. Hän uskoo, että yritysten on paitsi kannettava vastuunsa, myös pyrittävä aktiivisesti ratkaisemaan globaaleja ongelmia.

Johtajuuskulttuuri kehittyy keskustelemalla

Johtamisesta väitellyt tohtori Annastiina Mäki kehottaa puhumaan johtajuuteen liittyvistä odotuksistamme: ”Hämmentävän harvoin sanomme toisillemme ääneen, mitä tarvitsemme toiselta onnistuaksemme.”

Hyveillä ja empatialla tuloksiin

Hyvä johtaja on hyvä ihminen, joka hyödyntää empaattisuutta ja hyveitä myös johtamisessa.

Johtaja luotsaa digimurroksessa

Tekoäly tulee työpaikoille, mutta hyvä esimies keskittyy jatkossakin ihmisten johtamiseen. Hän kannustaa oppimaan uutta ja näyttää itse esimerkkiä.

Kristiina Mäkelä: Arvojohtaja voittaa HR-kisassa

Kun työ irtoaa ajasta ja paikasta, yrityskulttuurilla on entistä tärkeämpi tehtävä. Aalto-yliopiston uusi provosti Kristiina Mäkelä tutkii työn muutoksen vaikutusta henkilöstöjohtamiseen.

Korttipöydästä oluen kuohuun

Suomalainen panimoala ja koko olutkulttuuri elävät huimaa nousukautta. Saimaan juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen luotsaa kasvavaa pienpanimoa muun muassa pokeripelissä hiotuin taidoin.

Mitä on inhimillinen hävikki?

Inhimillistä hävikkiä pohtiva valmennus Turussa nosti esiin uusia, kuuntelevia johtamisen taitoja. Kouluttaja Jukka Rantalan mukaan seurantaa tärkeämpää on kiinnostus ihmisestä.

Asiantuntijat muuttavat maailmaa

Yhteiskunnalliset muutokset ja kuluttajien tietoisuuden lisääntyminen kasvattavat järjestöalaa ja kolmatta sektoria. Myös WWF Suomi on ohjattu ammattimaisella johtamisella rivakan kasvun uralle.

Ojaa voi kaivaa monella tavalla

Kiistämätön tosiasia on, että globaalissa kilpailussa pärjätäksemme meidän on tehtävä enemmän töitä, kuin mitä me tällä hetkellä teemme.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013