- 01 : 2013 -

LOHAS on muhiva mahdollisuus markkinoinnissa

( Johtaminen ) Joka kolmannen suomalaisen kulutusvalintoja ohjaa eettinen ja ekologinen eetos.

Lue lisää

Jäsen: Mitä palveluita saisi olla?

( Edunvalvonta ) SEFEltä saa apua muun muassa työelämän yllättäviin tilanteisiin, oman osaamisen kehittämiseen sekä urasuunnitteluun.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

Linkki lukijan arkeen

Ekonomi-lehti on saanut uudet tekijät. Vuodenvaihteesta Alma 360 on yhteistyökumppanimme lehdenteossa.

Tavoitteemme on, että lehti seuraa, mitä ympäröivässä yhteiskunnassa ja maailmalla tapahtuu sekä analysoi, miten se vaikuttaa suomalaiseen ekonomiin ja kylteriin. Hänen työelämäänsä, hänen arkeensa ja hänen mahdollisuuksiinsa vaikuttaa.

Strategiamme mukaisesti haluamme jakaa osaamista ja rohkeutta lukijalle ja sen pitää välittyä jokaisen Ekonomin sivuilta. Teemme sen muun muassa kertomalla vertaistarinoita erilaisista ekonomiurista ja erilaisista ekonomeista.

Tärkeää on, että keskustelemme ja otamme esille niitä teemoja, jotka ovat ekonomeille ja kyltereille ajankohtaisia ja merkityksellisiä. Ekonomin sivuilla meillä on mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttaa osaltamme työelämään, ekonomikoulutukseen ja ekonomin arvostukseen työmarkkinoilla.  SEFE-, Ekonomi- ja Kylteribrändit ovat merkittävä osa SEFE-yhteisön tunnettuutta ja niitä haluamme vahvistaa myös lehden välityksellä.

Haluamme, että Ekonomi-lehti on kriittinen, mutta positiivisesti, tavalla joka edistää tärkeinä pitämiämme päämääriä ja strategisia tavoitteita.

Olemme luoneet itsellemme ja toimitukselle paineita, mutta niihinhän me ekonomit olemme tottuneet työelämässä. Haluamme että sinä, hyvä lukija, olet mukana työstämässä sisältöjä ottamalla kantaa lehden juttuihin ja ehdottamalla aiheita ja teemoja sekä haastateltavia. Ekonomi ilmestyy myös verkkolehtenä, ja tarjoamme sisältöjä monikanavaisesti sosiaalisen median kautta.

Tämän lehden liitteenä on tuore palkkatasotutkimus, keskeinen jäsenpalvelumme. Tutustu palkkaliitteeseen ja jäsensivuilla olevaan Palkkatutkaan, palkkatilastot ovat hyvä tuki palkkaneuvotteluissa.

Toivottavasti uusi Ekonomi istuu käteesi ja tuottaa iloa sekä antaa tietoa ja uskallusta omaan ekonomielämään.

Valoisaa kevättä

Eeva Riittinen-Saarno

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Utexaminerade: Det bästa i ekonomutbildningen är den internationella prägeln

Ekonomie kandidaterna och magistrarna som blev färdiga år 2011 hoppas att utbildningen i framtiden blir mer praktisk och att kontakterna till näringlivet stärks.

2 luottamusmiestä uuden edessä: toinen aloittaa ja toinen lopettaa

Sekä konkari että uusi luottamusmies vierastavat vastakkainasettelua. Työpaikoilla on vain yhteisiä ongelmia, joihin haetaan yhteisiä ratkaisuja.

Ekonomin uusi kolumnisti André Noël Chaker löytää Suomen ihanuudet

Suomen yhteiskunta on erinomainen ja sen kansa on tehnyt ihmeitä, sanoo urheilun, median, juridiikan ja lobbauksen moniottelija André Noël Chaker.

Muista nämä tehdessäsi työsopimusta – SEFEn juristin muistilista

Tiedätkö mitä kaikkea hyvän ja juridisesti pätevän työsopimuksen tulee sisältää? Ekonomiliiton työsuhdelakimies Emilia Reinikainen neuvoo.

Ekonomi työllistyy usein sosiaalisen verkostonsa välityksellä

20–40 prosenttia työpaikoista täytetään julkisen haun ulkopuolella. Lue head-hunterin vinkit yli viisikymppiselle työnhakijalle.

BRICs, PIIGS and finnish SISU by André Noël Chaker

Economic potential of the BRIC countries remains untapped and the European “bad piggies” seem to be the source of economic gloom. We need SISU.

Kaksiportainen tutkinto vie kylterin nopeasti kiinni työelämään

Kolme vuotta kauppatieteiden kandiksi, välillä töihin, ja kaksi vuotta maisteriksi. 2-portaista vaihtoehtoa voisi mainostaa enemmänkin, sanoo Jaana Pentzin.

Sveitsissä on tarjolla työtä korkeasti koulutetuille ulkomaalaisille

Tulijan kannattaa tehdä tarkat laskelmat. Palkkataso on hyvä, mutta eläminen on täällä yllättävän kallista, sanoo viestintäjohtaja Eija Tuulensuu.

Oikaisu

Oman auton käytöstä maksettava veroton kilometrikorvaus säilyy vielä tänä vuonna 45 sentissä. Verohallitus vahvisti kilometrikorvauksen, jossa on viiden prosentin leikkuri Valtion työmarkkinalaitoksen tälle vuodelle korottamaan 47 sentin enimmäismäärään. Ellei enimmäismäärää olisi nostettu, korvaus olisi leikkautunut 43 senttiin kilometriltä.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013