- 01 : 2014 -

Suomalaisen muotoilun tulevaisuus?

( Johtaminen ) "Taantumassa rohkeita ovat ne yritykset, jotka ymmärtävät muotoilun merkityksen bisnekselle", sanoo Seos Designin toimitusjohtaja Antti Pitkänen.

Lue lisää

Ammattiliitot murroksessa

( Edunvalvonta ) "Ammattiliitot ovat samojen haasteiden edessä kuin esimerkiksi evankelisluterilainen kirkko", täräyttää pitkän linjan järjestöammattilainen Petri Rajaniemi.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

Designed by me

Kun puhutaan designista, mieleen nousevat Aalto, Virkkala, Sarpaneva ja tuotemuotoilu. Designin käsite on paljon laajempi. Nykypäivän design on myös tapa tuottaa ja tarjota palveluja vaikkapa sairaaloissa ja pankeissa. Käsitteenä palvelumuotoilu on vasta saavuttanut tavallisen kansalaisen.

Palvelumuotoilun tavoitteena on ohjata asiakasta ja tehdä asiointi vaivattomaksi ja yksiselitteiseksi. Pankin tilat ohjaavat asiakasta eteenpäin ja tekevät asiakaskokemuksesta miellyttävän. Seuraavaa steppiä ei tarvitse miettiä, vaan tila ”vie” asiakasta palveluprosessissa.

Kun palvelu siirtyy yhä enemmän virtuaaliseen maailmaan, palvelumuotoilun pitäisi seurata mukana. Palvelupolkujen pitäisi verkossakin olla helposti kuljettavia. Jokaisen toimenpiteen pitäisi ohjata seuraavaan vaiheeseen tai valintaan. Käyttäjätottumusten jäljistä syntyy myös valmiita palvelupolkuja, joita automaattisesti tarjotaan, kun seuraavan kerran avaamme tietokoneen. Voimme myös disainata oman reittimme.

Verkko antaa meille kaikille mahdolliseksi osallistua designiin ja verkossa käyttäjä on myös tuottaja. Virtuaalinen maailma onkin tuonut palveluihin laajasti uuden elementin: osallistavuuden.  Me SEFEssä määrittelemme osallistavan palvelun niin, että käyttämällä palvelua käyttäjä samalla tuottaa palvelulle lisäarvoa. Se merkitsee seuraavalle käyttäjälle kehittyneempää palvelutuotetta.

SEFEn käytetyimpiä palveluja on palkkaneuvonta. Sen perustana on palkkatasotutkimus, johon jokainen vastannut ekonomijäsen on tuonut lisäarvoa. Tarjoamme sen tämän lehden liitteenä traditionaaliseen tapaan ja verkossa omien valintojen maustamana.

Valostuvaa keväänaikaa!

Eeva Riittinen-Saarno

päätoimittaja

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

19.2.2014

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Miten osaamista johdetaan organisaatioissa?

SEFEn tutkimus osoitti, että asiantuntijaekonomien ja esimiesekonomien näkemyksissä on selkeä ero.

Oikealla asenteella menestykseen

Kylteripäivillä pohdittiin, mitkä ovat kyltereiden menestyksen eväät.

Från pilot till ekonom

Kalle Sigurdson, 22, trivs med sin kandidatstudier på Hanken. Han siktar på att fortsätta till en magisterexamen, men skulle då gärna också jobba halvtid.

Henkilöstökoulutus suunnitelmalliseksi

Osaamisen kehittämisen toimintamallin tavoitteena on edistää työntekijöiden osaamisen suunnitelmallista kehittämistä, muutostilanteisiin varautumista sekä työurien pidentymistä.

Lili Lehtovuori houkuttelee suomalaisyrityksiä Itävaltaan

"Esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin alueella Suomella on hyvin mielenkiintoisia konsepteja ja tuotteita, joilla on hyvät mahdollisuudet Itävallassa", sanoo Finpron seniorikonsultti Lili Lehtovuori.

3 x uusi työ

Miina Pulkkinen on nimitetty PlusTerveyden markkinointipäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi.

Ekonomi työmarkkinoilla

"Nyt haetaan liiketoiminnan ymmärrystä, sen ennustamista ja numeroiden hyödyntämistä liiketoiminnan johtamisessa", kertoo Search & Selection S&S Consulting -yhtiön toimitusjohtaja Sanna Leppäluoto.

Kasvuyritysten neuvonantaja

Aalto Startup Saunan sekä Aalto Start Up Centerin neuvonantaja Maria Sipilä mieltää enemmän itsensä kasvuyritysten valmentajaksi kuin opettajaksi.

Ny ordförande på Niord

Ann-Louise Laaksonen ser fram emot att utveckla Niord till en aktiv, drivande part i samarbete mellan de finlandssvenska ekonomorganisationerna.

Is Finnish service good?

In recent times, successful companies have raised the bar of good service to the level of staging powerful experiences off and online. In the future, competitive companies will need to go even further. They will need to strive to turn experiences into new lifestyles.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013