- 01 : 2015 -

Selkeät suuntaviivat

( Edunvalvonta ) Työelämän muutokset, koulutuspoliittiset kysymykset ja yrittäjyys vaihtoehtoisena työurana luovat perustan Suomen Ekonomien toiminnan suuntaviivoille seuraaviksi kolmeksi vuodeksi.

Lue lisää

Biotalous uudistaa bisnesmallit

( Yhteiskunta ) Vuoteen 2030 ulottuva Suomen biotalousstrategia julkistettiin toukokuussa 2014. Sen tavoitteena on nostaa Suomi biotalouden suurvallaksi.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

80 vuotta osaamista

Tammikuun puolessavälissä lanseerattiin Suomen Ekonomien uusi brändi luottamushenkilötapahtuman yhteydessä. Samalla käynnistyi Suomen Ekonomien 80. toimintavuosi. Juhlavuotta vietämme ennen kaikkea työn merkeissä, siihen kuitenkin juhlan aineksia sirotellen.

Suomen Ekonomit sai synttärilahjaksi uuden nimen ja uudistuneen brändin. Elämme entistä visuaalisemmassa maailmassa, jossa ulkoinen ilme vanhenee nopeammin. Ensi vaiheessa näkyvin osa brändiuudistusta onkin uusi ulkoasu logoineen. Visuaalisuus on uudistuksessa kuitenkin vain jäävuoren huippu.

Ulkoisen ilmeen pitää tulkita Suomen Ekonomien strategiaa, arvoja ja toimintaa. Se heijastaa ekonomiyhteisön yhtenäisyyttä ja sisältöjä, joita Suomen Ekonomit jäsenilleen tarjoaa. Toiminnan ja tekemisen muutos näkyy ja tuntuu myös brändissä.

Brändiuudistuksen taustalla on tavoite selkeyttää ja yhtenäistää ekonomi-brändiä sekä sen johdannaisia ja näin lujittaa ekonomiyhteisöä. Tunnettu brändi, joka ei selityksiä kaipaa, vahvistaa ekonomien asemaa ja kasvattaa arvostusta työmarkkinoilla, kun se perustuu todennettuun ja vahvaan osaamiseen ja tutkintoon. Myös tapamme lähestyä jäsentämme tai potentiaalista jäsentä markkinointiviestinnässä on entistä enemmän puhetta ihmisten välillä, kanavasta riippumatta.

Suomen Ekonomien jäsenillä on lähes 5 000 erilaista työnimikettä, joten voimme sanoa, että ekonomit osaavat enemmän. Brändiuudistuksen sisältö rakentuu ajatukselle, että ekonomit ovat enemmän sekä liittona että yksilöinä. Sitä kuvaa myös uudistunut ja oivaltava logo: Ekonomit – mer. 80-vuotisvuonna voimme todeta, että Ekonomeilla on 80 vuotta enemmän kokemusta, osaamista ja asiantuntemusta jäsenen, yhteisön ja yhteiskunnan hyväksi. Ekonomit tukee jäsentä työelämässä enemmän ja Ekonomit myös vaikuttaa jäsenten ja kaikkien suomalaisten työelämän kehittämiseen enemmän.

Uutta ilmettä on pidetty raikkaana ja sitä on haukuttu epämääräiseksi. Ainakin olemme onnistuneet herättämään tunteita. Toivomme, että uudistus tuntuu hyvältä ja omalta – ainakin pienen totuttelun jälkeen – sekä vahvistaa yhtenäisyyttä yksilöiden yhteisössä.

Ja kyllä: kylteri on edelleen ekonomiopiskelijan lempinimi ja sitä kehitetään rinnan ekonomi-brändin kanssa.

Hyvää alkanutta synttärivuotta itse kullekin,

Eeva Riittinen-Saarno
päätoimittaja

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Suomen Ekonomien brändiuudistus

Vuoden alussa parrasvaloihin saateltiin ulkoiselta ilmeeltään entistä raikkaampi Suomen Ekonomit. Uudistuksen taustalla on halu vahvistaa ekonomiyhteisöä ja tuoda esiin Ekonomien palvelukokonaisuutta.

Bra ledare, dålig förman

Det är väldigt svårt att hitta begåvade personer som överträffar både i att vara ledare och i att vara förman, skriver Lotta Backlund i sin kolumn.

Crowdfunding’s Heaven and Hell

Crowdfunding is not for everyone. Your success on a crowdfunding platform is often dependent on the community already settled around your activities.

Kylteripäivät 2015

Menestykseen tarvitaan intohimoa, paljon työtä, intuitiota, unelmia ja itseensä uskomista. Kylteripäivillä tarjottiin menestymisen eväitä.

Luksusliiketoiminta kasvaa

Eurooppa on globaali johtaja high-end- ja luksustuotteissa. Kuluttajapuolen suomalaisissa luksusbrändeissä olisi valtava mahdollisuus.

Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittaja

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto jaettiin juhlallisin menoin juristien, ekonomien ja diplomi-insinöörien JEDI-päivänä Helsingissä. Pääpalkinnon pokkasi Sixten Korkman kirjallaan Talous ja utopia.

Oikeusturvavakuutus on arvokas jäsenetu

Lakiasiat ovat usein monimutkaisia, joten oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena on turvata vakuutetulle pätevän lakimiesavun käyttö.

3 x uusi työ

Lauri Mantere ryhtyi kehittämään Dellin rahoituspalvelutoimintaa täysin uudessa tehtävässä yhtiön Suomen-organisaatiossa. Rahoitusala on hyvä ja mielenkiintoinen näköalapaikka liiketoimintaan.

Ekonomien edunvalvontaa leveillä hartioilla

Keskustelu uudesta palkansaajakeskusjärjestöstä koskee Suomen Ekonomeja suuresti, vaikka osa jäsenistämme ei tutkitusti hahmota Suomen Ekonomien edunvalvontaa ja kokee ammattiyhdistysroolimme vieraaksi.

Työharjoittelussa Pariisissa

Kalle Setälä pääsi työskentelemään strategia- ja innovaatiopuolen projektitehtävissä kansainvälisen tiimin kanssa.

Lemmikkibisneksen menestyjä

Musti ja Mirri -lemmikkitarvikeketjun toimitusjohtaja Mika Sutinen tutkii aktiivisesti mitä menestyjät tekevät – toimialasta riippumatta. Hyviä käytäntöjä bongatessaan hän pohtii, miten niitä voisi soveltaa omaan toimintaan.

Kokousten tehostaminen

Tehottomat kokoukset syövät rahaa ja energiaa. Jos kokouksella ei ole tavoitetta, se on turha, sanoo Re:meetin Janne Orava.

Apua leirien lapsille

Lasten hätä yhdisti suomalaisen järjestöosaamisen ja Suomen kurdien verkostot. Syntyi Kurdistanin lapset ry.

Tutkittua tietoa kesätöistä

Kylterien kesätyötutkimus toimii Suomen Ekonomien kesätyösuositusten pohjana.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013