- 01 : 2017 -

Vihattu, rakastettu myynti

( Työelämä ) Myynti on menestyksen edellytys: ilman sitä briljanteinkaan tuote ei käy kaupaksi. Mikä myymisessä on niin vaikeaa? Mitä siltä vaaditaan haastavassa taloudellisessa tilanteessa? Ja miksi myymistä pelätään ja jopa inhotaan niin ankarasti?

Lue lisää

Verkostot auttavat työllistymisessä

( Työelämä ) Suhdannekurimus on iskenyt myös tuhansiin ekonomeihin. Työttömän työnhaku on entistä haastavampaa, mutta usein sinnikkyys palkitaan. Oma aktiivisuus on avainasemassa.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Hanna-Leena Hemming

Osaamisella ja rohkeudella yli näivettyneen talouden

Talouspolitiikan arviointineuvoston – jonka kuudesta jäsenestä viisi on taloustieteilijöitä – raportti on melko karua luettavaa. Sieltä löytyy paljon yhteiskuntamme jäykkyyksistä kertovia tosiasioita, joiden korjaamiseksi ei vieläkään toimita riittävän ponnekkaasti.

Raportti on synkeää luettavaa myös julkisen talouden tasapainottamisen mielessä. Alijäämiä ei olla saamassa kuriin. Maan hallituksen toimista ei raporttia lukiessa tule kovan politiikan harjoittajan kuva. Päinvastoin, tavoitteet karkaavat jälleen siksi, että hallitus on ollut joissain asioissa liian optimistinen ja joustava.

Rakenteellinen työttömyys olisi saatava painettua nykyistä alemmaksi, jotta työllisyystavoitteet voitaisiin saavuttaa. Keinojen tehostaminen saisi kuitenkin varmasti aikaan vastalauseiden aallon.

Nyt kuitenkin edetään oikeaan suuntaan. Arviointineuvosto ei oikeastaan arvostele hallituksen keinoja, vaan raporttia lukiessa vaikuttaa siltä, että professorit ja poliitikot ovat niistä samaa mieltä.

Tällaisessa tilanteessa herää pohtimaan maan tilannetta siltä kannalta, että hallitusta pidetään kovan talouspolitiikan harjoittajana, vaikka asiantuntijat pitävät hallitusta muuten hyvänä, mutta vähän liian kesynä. Tällaisen asetelman pitäisi kyllä herätellä todellisuuteen meitä kaikkia.

Voi hyvin olla, että olemme ahtaalla pitkään. Jos useimmat ekonomistit ovat sitä mieltä, että edessä on 20 vuotta yhden prosentin kasvua, ikääntyvä väestö ja kasvava kestävyysvaje, niin edessä ei ole helppoja aikoja.

Kansantalous sanelee meille edunvalvonnan raameja, mutta samalla meidän on hyvä muistaa, että taloudessa on käynnissä myös paljon iloista rakennemuutosta. Startupit, uudet ja uusiutuvat yritykset ja organisaatiot tarjoavat paljon enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan aiemmin.

Niitä on vain osattava ja uskallettava käyttää.

Tämän vuoden teemamme on Ytimessä osaaminen. Haluamme laajentaa yhteiskunnallista keskustelua osaamisen ja sen kehittämisen merkityksestä. Kun vanha ympäriltä katoaa, on meidän jokaisen oltava valmiita oppimaan koko ajan uutta. Siihen on nyt luotava edellytykset – myös meidän itsemme.

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Gyöngyi Kovács: "Logistiikka pelastaa henkiä"

Hankenin humanitaarisen logistiikan professori on pioneeri alallaan.

Korttipöydästä oluen kuohuun

Suomalainen panimoala ja koko olutkulttuuri elävät huimaa nousukautta. Saimaan juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen luotsaa kasvavaa pienpanimoa muun muassa pokeripelissä hiotuin taidoin.

Uteliaalla asenteella muutoksen kärkeen

Kylteripäivillä opiskelijat saivat eväitä omien urapolkujensa löytämiseen. Tulevaisuudessa avoimuus ja joustavuus tulevat tarpeeseen, kun uusia teknologioita pitäisi saatella markkinoille juuri oikeaan aikaan.

Suotta pähkäilet, kysy juristilta

Onko työsopimus laadittu oikein? Miten vuosilomaa ansaitaan? Oman liiton asiantuntijat antavat henkilökohtaista neuvontaa oikeudellisissa kysymyksissä.

Muista huoltaa myös aivojasi

Fyysisen kunnon ylläpitäminen tai terveellisen ruokavalion noudattaminen on meille itsestään selvää, mutta laiminlyömme aivojemme huollon. Aivoja kannattaa treenata aktiivisesti, mutta myös muistaa antaa niiden levätä.

What Saara Aalto, Linda Liukas, Rovio and Nokia all have in common

World-class competence and uniqueness are the prerequisites for all international business success stories.

3 x uusi työ

Elke Suomi sovittaa asiantuntijatiimin esimiehenä yhteen kasvua ja jaksamista.

Kyllit palveluksessasi

Kyllit eli kylteriyhdyshenkilöt ovat Suomen Ekonomien työntekijöitä kampuksilla. Aalto-yliopistossa kylli vaihtui vuodenvaihteessa, kun Markus Havin seuraajana aloitti Aki Pöntinen.

Vuoden bisneskirja kiteyttää: Johtajan tärkein tehtävä on mahdollistaa oppiminen

Miten menestyä tulevaisuudessa? Siihen vastaa Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittajateos, Sari Torkkolan Lean asiantuntijatyön johtamisessa. Tunnustuspalkinnon kilpailussa sai Frank Martelan ja Karoliina Jarenkon teos Draivi – voiko sisäistä motivaatiota johtaa. Palkintona Ekonomit jakoivat yhteensä 30 000 euroa .

Paljon vartijana Johnson & Johnsonilla

Marja Ijäs ei unelmoinut työurasta ulkomailla. Oma paikka löytyi kuitenkin Sveitsistä, jossa HR-johtajan tiimin vastuulla on yli 3 000 hengen kansainvälinen organisaatio.

On mentävä keskustelun luo

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä pohtii verkkomedian merkitystä maakuvatyössä.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013