- 03 : 2017 -

Paremman maailman puolesta

( Yhteiskunta ) Tuottava kohde ei enää riitä: rahat halutaan sijoittaa myös vastuullisesti. Mitä vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa? Millaisia vaihtoehtoja piensijoittajalla on? Ja mistä tietää, onko yritysten ja rahastojen toiminta todella niin kirkasotsaista kuin markkinointipuheissa lupaillaan?

Lue lisää

Turha kilpailukieltosopimus on osaamisen pakkopaita

( Työelämä ) Kevein perustein laaditut kilpailukieltosopimukset vaikeuttavat niin yritysten kuin työntekijöidenkin elämää. Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) haluaa selkiyttää villiintynyttä sopimuskäytäntöä muuttamalla lainsäädäntöä pohjoismaisten esikuvien mukaisesti.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Hanna-Leena Hemming

Kerromme avoimesti ja sijoitamme vastuullisesti

Suomen Ekonomit on aikojen kuluessa osannut hoitaa omaisuuttaan niin, että pystymme kattamaan sijoitustoimintamme tuotoilla 40 prosenttia toiminnastamme. Se on mahtava asia, ja yritämme pitää huolta siitä, että näin on jatkossakin.

Hoidamme sijoituksemme ammattimaisesti. Hallituksen alaisuudessa toimii sijoitustoiminnan johtoryhmä, johon olemme onnistuneet saamaan alan ammattilaisia. Hallitus määrittää sille riskitason ja liittokokous sijoitustoiminnan periaatteet.

Hallitus seuraa myös sitä, että sijoitukset ovat riittävän hajautettuja.

Sijoitustoiminnan tulokset ovat luonnollisesti myös erittäin tarkassa seurannassa. Liittoa kiinnostaa erityisesti se kassavirta, joka siirretään toimintamme kulujen kattamiseen.

Näissä puitteissa sijoitustoiminnan johtoryhmä tekee pitkäjänteisiä sijoituksia, joista nyt kerromme niin jäsenistölle kuin sidosryhmillemmekin entistä avoimemmin. Salailu synnyttää vain spekulaatioita ja epäluuloja, joita kaltaisemme yleishyödyllinen yhteisö haluaa välttää. Kannattaa lukea näistä asioista myös toimintakertomuksestamme.

Lisääntynyt avoimuus ei ole ainoa asia, joka sijoitustoiminnassamme on muuttunut. Perusperiaatteisiimme on yhä vahvemmin tullut mukaan vastuullisuus. Käytämme jo nyt ensisijaisesti sellaisia sijoitusrahastoja ja varainhoitajia, jotka ottavat huomioon vastuullisuuteen liittyvät näkökulmat.

Tämä linja tiukentuu, sillä tehdessämme uusia sijoituspäätöksiä tai omaisuudenhoitosopimuksia vastuullisuus otetaan niissä aina huomioon. Tässäkin lehdessä käydään läpi erilaisia vastuullisen sijoittamisen tapoja. Me pyrimme siihen, että kaikki käyttämämme varainhoitajat ovat sitoutuneet noudattamaan YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita.

Tämä ei ole ristiriidassa tuottotavoitteiden kanssa, sillä pitkäjänteisessä sijoittamisessa vastuullisuus on osoittautunut myös taloudellisesti järkeväksi kriteeriksi.

Meille se on kuitenkin ennen muuta tapa rakentaa parempaa maailmaa.

Hanna-Leena Hemming

toiminnanjohtaja

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

3 x uusi työ

Juuso Heinilä rahoittaa uudessa työssään Pohjois-Suomen kasvuyrityksiä ja matkailua.

Puolan luotsi

Vaikka Puolan nykyjohto on arvaamaton, maan talouskasvu voi olla pitkällä aikavälillä Euroopan nopeinta. Tässä aallokossa Tuomas Asunmaa luotsaa suomalaisyrityksiä Puolan markkinoille.

Suomen Ekonomit lahjoittaa puoli miljoonaa kauppatieteellisille yliopistoille

Toukokuun liittokokouksessa linjattiin myös vastavalmistuneiden jäsenmaksusta ja myönnettiin historian ensimmäinen Osaamisen kehittämisen palkinto.

Antti Suvanto: Miksi Ruotsi menestyy?

Ekonomisti Antti Suvanto pohtii, mitkä tekijät ovat avittaneet Ruotsin taloutta kukoistamaan.

Matkailualalla palvelu on jatkossakin arvossaan

Elämyskuluttamisesta siirrytään yhä enemmän merkityskuluttamiseen. Siihen huutoon on matkailualankin osattava vastata.

Omien kykyjen tunteminen avaa ovia

Palkkaneuvottelut ja uuden työpaikan etsintä helpottuvat, kun osaamisestaan osaa kertoa koulutusta ja nimikettä enemmän. Ammatillinen itsetuntokin yleensä kohenee.

Rohkealla ei ole tylsää

Kauppatieteilijä perusti opintojensa alkumetreillä startup-yrityksen. Vähitellen työnteko vei mennessään. Opintojen, työn ja yrittämisen limittyminen kuvaa ajan muutosta.

Tuoko talouskasvu hyvinvointia?

Mika Maliranta tutkii, luoko yritysten tuottavuuden kasvu myös talouskasvua. Kansantalouden ymmärrys on hänen mukaansa avuksi myös liiketaloudessa.

The Trials of a Finnish Wild Cat: Lynx

It is always interesting to see how new inventions have developed throughout global industrial history, says André Noël Chaker.

Yrittäjä – saatat tarvita osakassopimuksen

Osakassopimus kannattaa laatia jo yhtiötä perustettaessa. Valmiit pohjat voivat olla avuksi, mutta sellaisenaan ne ovat käyttökelpoisia vain harvoin.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013