- 04 : 2018 -

Määrätietoisesti eteenpäin

( Työelämä ) Jalka sisään työelämään ja omaa osaamista hyödyntämään! Näin ajattelee liki jokainen pian valmistuva tai juuri valmistunut ekonomi. Mistä ja miten oman vihreän oksansa löytää?

Lue lisää

Hyvä saa palkkansa

( Työelämä ) Voiko yritys tehdä sekä liikevoittoa että globaalia hyvää yhtä aikaa? Se voi, ja sen myös pitää. Kun lainsäädäntö, globaalit sopimukset ja kuluttajakäyttäytymisen muutokset toimivat yhteisen hyvän edistäjinä hitaasti, vauhdittajaksi tarvitaan yrityksiä.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Marjo Loisa

Merkitys voittaa onnen

Mielenkiintoiset tehtävät, hyvä palkka ja työilmapiiri sekä mahdollisuus tehdä merkitykselliseksi kokemaansa työtä. Siinä ovat ekonomeille tärkeimmät työpaikan valintaan vaikuttavat asiat, ilmenee T-Median uudesta Työnantajakuva-tutkimuksesta.

Varsinkin monille nuorille merkityksen kokemus on yksi tärkeimmistä elämää ja vaikkapa uravalintoja ohjaavista voimista.

Professori Anne Birgitta Pessi määrittelee elämän merkityksellisyyden olevan sitä, että voi olla mukana jossakin itseään suuremmassa, jota arvostaa.

Merkityksellisyys voi tulla monista asioista, mutta useimmiten se liittyy muihin ihmisiin ja sosiaalisiin suhteisiin. Koemme merkitystä suhteessa muihin. Joku kokee merkitystä auttaessaan työssään muita ihmisiä, toinen taistellessaan ilmastonmuutosta vastaan osana suurta liikettä, kolmas hoivatessaan läheistään.

Elämän kokeminen merkitykselliseksi tuo myös hyvinvointia. Pessi asettaa merkityksellisyyden jopa tärkeämmäksi kuin onnellisuuden, sillä merkityksellisyys kantaa pidemmälle kuin onnellisuus.

Arkikokemuksen perusteella merkityksellisyys kuitenkin usein johtaa onnelliseen elämään.

Onnellisuus ja elämän kokeminen merkitykselliseksi liittyvät myös myötätuntoon. Myötätunto on paitsi tunnetta, myös tietoa ja toimintaa. Kun myötätunto konkretisoituu toiminnaksi itselle tärkeiksi ja merkityksellisiksi kokemiensa asioiden puolesta, se tuo mielihyvää, iloa ja onnea.

Dalai Laman sanoin: jos haluat muiden olevan onnellisia, harjoita myötätuntoa – jos haluat itse olla onnellinen, harjoita myötätuntoa. Yksinkertaista, mutta ei välttämättä aina helppoa.

Marjo Loisa
viestintäjohtaja

Suomen Ekonomit on mukana loka–marraskuussa järjestettävässä Nenäpäivä-kampanjassa, jossa kerätään varoja maailman lapsille pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön sekä edistetään globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla. Nenäpäivän keräystuotolla järjestöt edistävät lasten koulutusta ja turvaa, vahvistavat perheiden ja yhteisöjen asemaa sekä tekevät työtä lasten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

3 x uusi työ: Presidentin kansliasta pankkiin

KTM Pete Pokkinen siirtyi presidentin erityisavustajasta Nordean yhteiskuntasuhteiden johtajaksi.

Tiesää vei Müncheniin

KTM Petri Marjava on vielä sääpalvelu Forecan ainoa työntekijä Münchenissä, mutta hän on jo ehtinyt asettua Saksaan – jopa niin, että hän haluaa lapsensa saksalaiseen kouluun hankkimaan paikallisia kavereita.

Anja Uljas: Tulevaisuutta etukenossa

Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja korostaa toiminnassaan tutkimukseen perustuvaa päätöksentekoa ja ymmärrystä ekonomien työelämästä.

Data on piilevä bisnes

Tutkijatohtori Essi Pöyry selvitti, miten yritykset myyvät ja ostavat dataa. Moni firma tuottaa toimintansa ohessa kullanarvoista tietoa, jota harva osaa vielä muuttaa tulonlähteeksi.

Pitääkö kiirettä kestää?

Kun tehtävät työt eivät ole enää hallussa, tulee hoppu. Kiireessä kyse ei välttämättä olekaan vain ajasta, vaan siitä, onko työn suunta selvillä.

Johtaja luotsaa digimurroksessa

Tekoäly tulee työpaikoille, mutta hyvä esimies keskittyy jatkossakin ihmisten johtamiseen. Hän kannustaa oppimaan uutta ja näyttää itse esimerkkiä.

KTM Sari Essayah: Työ ja perhe hyvinvoivina

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kirjoittaa kolumnissaan perhevapaista.

Työaikalaki uudistuu

Nykyinen työaikalaki on yli 20 vuotta vanha, ja viimein sitä ollaan päivittämässä lähemmäs nykyaikaa.

Ekonomilta kylterille ja päinvastoin

Mentorointi on parhaita tapoja kehittää itseään ja luoda verkostoja. Mahdollisuuteen kannattaa tarttua.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013