- 04: 2014 -

Yritys, joka tekee hyvää

( Yhteiskunta ) Yhteiskunnallinen yritys tekee töitä eettisten tavoitteiden hyväksi.

Lue lisää

Varainhankintamatkalla Keniassa

( Kansainvälisyys ) Aalto-yliopiston varainhankintajohtaja Jyri Tawast tutustui yhdessä ekonomijoukon kanssa Kenian varainhankintakohteisiin.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

Pääomasta on pidettävä huolta

Kesällä Suomi sykkii elämää ja tapahtumia. Joka nimeen ja notkoon kuuluu oma festivaali tai ainakin kesäteatteri. Myös ekonomeja kutsuttiin moneen kesätapahtumaan.

Kunto testattiin jo kesäkuun kuudentena, kun golffaavat ekonomijäsenet mittelivät paremmuudestaan Kurk Golfissa Ekonomföreningen Niordin kutsumina. Ekonomielämä jatkui Savonlinnan oopperajuhlilla, joille Savonlinnan Ekonomit kutsuivat. Kesäkuun 10. oli täydellinen päivä Saimaan höyrylaivaristeilylle, joka päättyi Olavinlinnan laituriin ja Madama Butterflyn taianomaisiin säveliin. Meno oli rentoa Seinäjoella, jossa irroteltiin Ekonomitangojen tahdissa ensi kertaa. Etelä-Pohjanmaan Ekonomit ovat luvanneet, että tangon poljennossa tavataan taas ensi kesänä. Jo traditioksi muuttunut Ekonomijazz soitettiin Porissa 17. kertaa. Kesällä siis reissattiin, kerättiin voimia ja jaksamista, luotiin uusia tuttavuuksia ja vahvistettiin yhteisöllisyyttä.

Kuuma kesä on takana ja viilenevät, sateiset päivät ilonamme.

Elokuu on ollut täynnä hälyttäviä uutisia. Jatkuvien yt- ja irtisanomisuutisten aikana peräänkuulutetaan vastuuta päättäjiltä, yrityksiltä ja yksilöiltä, eikä taloudessa ole näkyvissä parempia aikoja.

Parhaillaan käydään myös työura- ja eläkeneuvotteluja. Todennäköistä on, että jatkossa eläkkeelle päästään nykyistä myöhemmin. Siirtyvä eläkeikä lisää myös yksilön vastuuta omasta jaksamisestaan, sekä fyysisestä että henkisestä, kun työssä ollaan pidempään ja vanhempana.

Meille ekonomeille tärkein pääoma on oma ekonomiosaamisemme. Siitä riippuu kilpailukykymme työmarkkinoilla. Oman osaamisen jatkuvasta päivittämisestä ja kehittämisestä on pidettävä huolta. Mahdollisuuksia on paljon, perinteistä koulutusta ja webinaareja, mentoroinnissa oppivat sekä aktori että mentori, ammattikirjallisuuteen voi syventyä kun itselle sopii ja työssä oppii. Hyödynnä ekonomiyhteisömme tarjonta!

Oppivaa syksyä!

Eeva Riittinen-Saarno päätoimittaja

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Taide- ja huutokauppa-ala murroksessa

Hagelstam & Co:n toimitusjohtaja Mats Wolontis ennustaa, että kohta huutokauppoja näytetään suorina lähetyksinä verkossa. Silloin ostaja näkee ja kuulee meklarin ja voi tehdä tarjouksen, olipa hän missä tahansa.

Toimiva mentori-aktori-suhde

"Älkää valmistautuko liikaa, älkääkä suunnitelko tapaamista puhki. Paineeton lähestymistapa nostaa pintaan todellista tietoa, josta aktori voi halutessaan ammentaa", vinkkaavat mentori-aktori-pari Juuso Enala ja Jussi Ropo.

Konst- och auktionsbranschen är i ett brytningsskede

Mats Wolontis, vd på Hagelsam & Co, förutspår att vi snart har live auktioner som streamas direkt på webben. Där kan man höra mäklaren och ge bud var man än befinner sig.

Jazzaavat jälkipelit Porissa

Johtamiselle aidosti aikaa ja henkilöstön osaamisesta pidettävä huolta, peräänkuulutettiin SEFen ja TEkin AfterAreenassa.

Alkoholihaittojen ennaltaehkäisy työpaikalla

"Kun alkoholinkäytöstä puhutaan ennakkoon, kaverin tilanteeseen puuttuminen ei tunnu käräyttämiseltä", muistuttaa päihdelääketieteen opettaja Antti Mikkonen.

The Good, the Bad and the Ugly Monopolies

If good monopolies are the exception, bad and ugly monopolies are the rule.

Oppia yrittäjätaipaleelle

Ilo Irti yrittäjyydestä -seminaarissa jaettiin omia yrittäjätarinoita. Sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen muistutti, että yrittäjä tarvitsee ympärilleen iloa tuottavia ihmisiä. ”Ylivoimaisesti tärkeintä ovat matkalla tavatut ihmiset."

Rahoitusalan esimiestehtävät tähtäimessä

Kymenlaakson Osuuspankin varainhoitaja Niko Hänniselle rahoitusala oli itsestään selvä valinta.

3 x uusi työ

Mari Lahtinen vastaa uudessa työssään Schneider Electricillä IT-myyntikanavasta.

Helsinki Pride 2014 teemana oli työelämä

Tapahtuman tavoitteena oli tuoda esille ongelmia, mutta myös myönteisiä esimerkkejä yrityksistä, joille yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja.

Kesällä jazzia, tangoa ja oopperaa

Porissa juhlittiin perinteisillä Ekonomijazzeilla, Ekonomitangoja taas juhlittiin Seinäjoella ensimmäistä kertaa. Ekonomit kokoontuivat myös Savonlinnan oopperajuhlille katsomaan Madama Butterflyn tarinaa.

Palkkatyö ja yrittäjyys tukevat toisiaan

Kyselyn mukaan palkkatyön ja sivutoimisen yrittäjyyden koetaan hyödyttävän toisiaan.

Jarno Syrjälä – Lähi-idän tunteva diplomaatti

Jarno Syrjälä tuntee Lähi-idän hyvin. Hän toimi suurlähettiläänä Saudi-Arabiassa vielä viime vuoden marraskuussa.

Yrittämisen menestystekijät

Eero Lehden mukaan keskeistä menestymisessä on vetäjä-yrittäjän persoonallisuus.

Vaikuta sijoittamalla

Impact Investing -sijoittaja etsii kohteita, joissa positiiviset vaikutukset kasvavat liiketoiminnan kasvaessa. Sijoittaja löytää yrityksiä esimerkiksi puhtaan veden ja energian sekä koulutus- ja terveyspalveluiden aloilta.

Varainhankinnan uudet muodot

"Miltä näyttäisi teatteri sen jälkeen, kun kovan luokan pankiiri tai markkinointiosaaja olisi antanut siellä vapaaehtoispanoksensa", ehdottaa varainhankinnan asiantuntija Heidi Lehmuskumpu.

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjän kannattaa liittyä mahdollisimman pian yritystoiminnan alkamisesta Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassaan.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013