- 05 : 2018 -

Salainen palkka

( Yhteiskunta ) Suomalaiset harvoin tietävät toistensa palkkoja. Tiukan palkkasalaisuuden raottaminen voisi kuitenkin lisätä tasa-arvoa. Tietotekniikkayritys Fraktiossa tätä on jo kokeiltu.

Lue lisää

Loistava bisneskirja vie mennessään

( Työelämä ) Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto jaetaan jo 12. kerran. Tämän ”bisnesmaailman Finlandia-palkinnon” voitosta ja ehdokkuudesta hyötyvät tekijä, kustantaja ja tietysti bisneskirjojen lukijat.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Marjo Loisa

Toiveena elämänkumppani

Saimme kiehtovia näkemyksiä, kun haastattelimme jäseniämme osana Suomen Ekonomien uuden strategian valmistelua. Päällimmäiseksi haastatteluista jäi mieleen, että jäsenet odottavat meidän olevan elämänkumppani, ei vain työelämän urakumppani.

Ihmiset eivät nykymaailmassa tiukasti erottele työelämää ja sitä muuta elämää, vaan työ on osa elämää. Tukea halutaan koko arkeen. Järjestömme asiantuntijoiden odotetaan olevan sparraajia ja kaverimaisia avunantajia. Jäsenet haluavat kokonaisvaltaista valmennusta elämään sekä huolenpitoa.

Työelämässä ekonomeja mietityttävät riittämättömyys ja muutoksen hallitsemattomuus, kuormitus ja työhyvinvointi sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino. Jatkuvan kehittymisen tarve korostuu, ja monet näkevät itsensä yrittäjämäisinä oman onnensa seppinä.

Uran käsitteen ekonomit ymmärtävät perinteisestä ura-ajattelusta poikkeavalla tavalla monisäikeisenä ja -suuntaisena matkana. Erityisesti nuoret ovat huolissaan substanssiosaamisensa kilpailukyvystä ja sen päivittymisestä.

Jäsenemme odottavat, että Suomen Ekonomit on tulevaisuudessa turvan, tuen ja palveluiden lisäksi yhteisö, henkinen tukija ja tiennäyttäjä myllerryksessä. Lisäksi meitä toivotaan nykyistä vuorovaikutuksellisempaa ja proaktiivisempaa otetta.

Ei riitä, että vastaamme tämän päivän haasteisiin, vaan meidän pitää pystyä ennakoimaan tulevia ilmiöitä visionäärisesti. Meidän pitää pystyä toimimaan suunnannäyttäjänä, jotta jäsenet voivat saavuttaa unelmiaan.

Saimme siis haastattelututkimuksesta runsaat ainekset kehittää jäsentemme oloista yhteisöä ja järjestöä. Inspiroituneina otamme tehtävän vastaan ja käärimme hihat.

Marjo Loisa
viestintäjohtaja

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

3 x uusi työ: Rikkautena monialainen koulutus

Rita Aaltolahti hyödyntää vankkaa kauneusalan osaamistaan jatkossa ekonomina.

”Sopisit tähän tehtävään” – milloin suorahakija soittaa?

Rekrytoinnissa turvaudutaan yhä useammin suorahakuun. Konsultti löytää työlle tekijän parhaiten, kun kandidaatti kertoo selvästi, mitä osaa. Mutta voiko rekrytoijiin olla itse yhteydessä?

20. Opetuspalkinto myönnettiin Jyväskylään – hyvä opettaja vakuuttaa opiskelijat ja raadin

Vuoden Opetuspalkinnon sai Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Mari Suoranta. Voittaja oli erityisen otettu opiskelijoiden laatimista perusteluista – todiste siitä, että nämä olivat oppineet myymään!

Resilienssikykyisyys – työelämän huippusuorittajan taito

Henkisen suorituskyvyn tutkija ja valmentaja Harri Gustafsberg kertoo, kuinka resilienssikyky yhdistää hyvään suoritukseen yltäviä. Myös organisaatioilla on osansa resilienssin tukemisessa.

Sirpa Hänti toivoo tiedettä pienyrityksiin

Yliopettaja Sirpa Hänti toivoo kauppatieteen tohtoreille nykyistä laajempia uranäkymiä. Hänen tutkimuksensa mukaan esimerkiksi pk-sektorin yrityksillä olisi runsaasti käyttöä tohtorien osaamiselle.

Mari Suoranta: Ei enää massaluentoja

Hyvä yliopisto-opetus on sisältöjen kaatamisen sijaan keskustelua ja valmentamista, sanoo Ekonomien opetuspalkinnon voittaja Mari Suoranta.

Vaihtelevan työajan sopimukset lakiin

Työsopimuslain, työaikalain ja työttömyysturvalain muutokset astuivat voimaan kesäkuun alussa.

Toni Hopposen yritys lähti ulkomaille kasvamaan

Suomalainen startup ponnistaa markkinoille Lontoon teknologiakeskittymästä, jonka lempinimi on Silicon Roundabout. Silicon Valleyn pikkusisarus on tarjonnut suomalaisyritykselle loistavan kasvualustan, mutta nyt nurkan takana väijyy Brexit.

Kylli on tukena kylterin arjessa

Tunnetko oman kampuksesi kyllin, eli Suomen Ekonomien kylteriyhteyshenkilön ja työntekijän? Kannattaa tutustua, sillä kyllien kautta opiskelijat saavat kuulla Ekonomien toiminnasta. Samalla opiskelijoiden kuulumiset välittyvät puolestaan Ekonomeille.

Joakim Strand: En innovativ offentlig sektor

Den här spalten gästas av riksdagsledamöter med ekonombakgrund.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013