- 05 : 2014 -

Kumppanuus kunniaan!

( Johtaminen ) Myynnin maailma muuttuu. Vanhan liiton myyntitykki on ihmeissään, kun asiakkaat vaativat myyntitykin sijaan laajoja ongelmia ratkovaa kumppania.

Lue lisää

Usko mahdollisuuksiisi saada uusi työ

( Työelämä ) Työllistymisusko voi lisätä todennäköisyyttä saada työpaikka. Se saa työnhakijan katselemaan laajemmin erilaisia uravaihtoehtoja ja työpaikkoja. Mitä laajemmin töitä hakee, sitä varmemmin niitä onnistuu saamaan.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

Myyntiä koko elämä

Vuorovaikutus, vuoropuhelu, neuvottelutaidot, kasvatustaidot, valmennus… Periaatteessa kaikki nämä ovat myyntiä. Myynti tuntuu olevan aliarvostettu tieteenala kauppatieteellisissä yliopistoissa. Myyntiprofessoreita on Suomessa toistaiseksi puolitoista, kun kauppatieteitä opiskelee noin 20 000 kylteriä. Yleensä myynti sijoitetaan markkinoinnin sateenvarjon alle.

Meistä jokainen on joka päivä myyjä, vaikka emme myynti- tai markkinointitehtävissä työskentelisikään. Palavereissa me myymme omaa ideaamme, ystävien kanssa omia ajatuksiamme. Yksityiselämässä kauppaamme omia ehdotuksiamme yhteisestä ajankäytöstä. Lapsille myymme, tai ainakin yritämme tarjota terveellistä ruokaa ja rakentavaa ajanvietettä.

Sähköinen maailma on tuonut valtavasti uusia kaupankäyntiväyliä ja -mahdollisuuksia. Perinteisestä myymäläkaupasta on siirrytty verkkokauppaan. Samalla potentiaaliset ostajat ovat lisääntyneet varsin rajusti, olipa sitten kyse tuotteista tai ideoista. Jos aikaisemmin omaa ideaa tai mielipidettä kaupitteli kavereille, nyt saavutamme virtuaalisessa maailmassa – kielestä riippuen – jopa miljoonayleisön.

Henkilökohtaisesti tärkeitä myyntitilanteita ovat työnhakutilanteet. Hakemus, ensimmäinen tapaaminen tai videokontakti ovat avainasemassa, kun rekrytoinnissa valitaan jatkoonpääsijät. Jo sitä ennen pitää tietää mitä potentiaalinen työnantajani tulevalta työntekijältään odottaa. Miten tunnistan oman osaamiseni ja miten tuon sen esiin? Tässä on usein sukupuolieroja: naiset ovat kainompia kertomaan omista kyvyistään kuin miehet.

Tämäkin myyntitilanne vaatii tuoteosaamista, mutta ennen kaikkea tietoa ostajasta ja hänen tarpeistaan.

Suomalaiset eivät osaa myydä, sanotaan. Kansakunnan hyvinvointi ja talouden elpyminen edellyttävät, että saamme vientikaupan vetämään. Mehän osaamme, kunhan uskallamme hyödyntää käytännön kokemuksiamme ja arjen myyntiosaamistamme myös varsinaisessa myyntityössä. Se vaatii työtä ja asennetta, mutta jostakin on aina aloitettava.

Kuulasta syksyä!

Eeva Riittinen-Saarno
päätoimittaja

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Kuusi finalistia valittu

Ekonomiliiton kirjallisuuspalkinto on tunnustus erityisen laadukkaalle ja ajankohtaiselle suomalaiselle teokselle, joka edustaa kauppatieteellisiä osaamis- ja tutkimusalueita.

3 x uusi työ

Sanna Erkko aloitti kesäkuussa EU:n aluekehitysrahaston Central Baltic -ohjelman talouspäällikkönä ja huomasi, että kansainvälistä työtä voi tehdä myös julkisella sektorilla.

Ennakkopäätös äitiysvapaan palkasta

Pitääkö työehtosopimukseen perustuvaa äitiysvapaan palkkaa maksaa tilanteessa, jossa työntekijä siirtyy hoitovapaalta uudelle äitiysvapaalle käymättä välillä töissä. SVENSK ÖVERSÄTTNING I SLUTET AV ARTIKELN.

Sydafrika lockar investeringar

Catarina Stewen jobbar på distans i Sydafrika för sitt företag i Finland. Hon berättar om sina erfarenheter av landet längst söderut på den afrikanska kontinenten.

Santanomics and the value of Santa Claus

Finland needs to capitalize more on this natural claim to being the home of one of the world’s most well-known characters.

Ruokapiiritoiminnalla kysyntää

Ihmiset haluavat tietää mistä ruoka tulee. Jos välietappeja ruoan matkalla tiloilta kotitalouksiin on paljon, polku hukkuu.

Ootsä joku Pelle?

Epäilevä Tuttava kuuli jostakin, että olen käynyt valmentamassa...

Kannusteet työuran loppupäässä puuttuvat

Uusi työeläkeuudistus astuu voimaan vuonna 2017. Muutoksissa edetään vaiheittain.

SEFE kehittää liiton koulutuspoliittisia suuntaviivoja

Olli Tehikarin mielestä on tärkeää, että Ekonomiliitolla on perustellut mielipiteet koulutuspoliittisista asioista, jotta edunvalvontaa voidaan toteuttaa tehokkaasti. Tehikari opiskelee viidettä vuotta Turussa kauppatieteitä ja on mukana liiton toimikunnassa opiskelijajäsenenä.

Työtä palkatta?

Tutkimuksen mukaan tietotyöntekijä tekee 25 palkatonta työtuntia kuukaudessa.

Moniulotteinen kirjailija

Taina Haahtin uusin kirja Koeaika kertoo johtajanaisesta, joka yhtäkkiä onkin kerkellä isoa elämänmuutosta. Kirjailijan esikuvina ovat muun muassa karjalaisuus ja Aleksis Kivi.

Moni jää työttömäksi yllättäen

SEFE tarjoaa jäsenilleen runsaasti palveluita, jotka tukevat työllistymistä.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013