- 05 : 2015 -

Kulttuuriälystä voimaa talouteen

( Kansainvälisyys ) Kulttuuriälyn merkitys korostuu kansainvälistyvässä työelämässä. Toimiva yhteistyö edellyttää halua mukauttaa myös omaa käyttäytymistä. Innovaatiotalouden maahanmuuttopolitiikka ymmärtää, että maahan muuttavat voivat hyödyttää ja vaurastuttaa yhteiskuntaa.

Lue lisää

Luova työ ei kysy kelloa

( Hyvinvointi ) Työajanseurannasta on hyötyä kaikille.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Terttu Sopanen

Käsi pulssilla

Jokaisessa työpaikassani olen pyrkinyt pitämään mielessä yhden asian: kuka maksaa palkkani. Viimeiset seitsemän kuukautta olen tehnyt töitä jäsenelle eli sinulle. Niin kuin me kaikki täällä Suomen Ekonomeissa työskentelemme urasi parhaaksi. Siksi pulssisi on meille tärkeä. Haluamme kartoittaa ja tarjota parhaat palvelut ekonomiurallasi, huolehtia edunvalvonnastasi ja siitä, että tutkintosi arvo säilyy.

Mittasimme jäsenpulssin reilu kuukausi sitten. Lähetimme kyselyn kaikille jäsenillemme, joiden sähköpostiosoite löytyi ­jäsenrekisteristä ja jotka eivät olleet kieltäneet kyselyiden lähettämistä. Kyselyssä kartoitettiin, mitä mieltä olitte Suomen hallituksen kilpailukyky­suunnitelmasta kuten sairausloman karenssista, arkipyhien muuttamisesta palkattomiksi ja tuloveron nostosta. Lisäksi halusimme tietää suhtautumisenne 17.9. pidettyyn mielenilmaukseen.

Vajaan päivän aikana saimme yhteensä yli 12 000 vastausta. Kiitos jokaisesta. Kyselyyn vastasi joka neljäs sen saanut. Viestinne oli selvä: hyväksyitte muut hallituksen ehdotukset 60–70-prosenttisesti paitsi tuloverotuksen noston. Sen kannalla oli alle 30 prosenttia. Järjestömme irtautumista mielenilmauksesta toivoi 54 prosenttia ja siihen osallistumista 14 prosenttia. Kannanotosta pidättäytymisen kannalla oli jäsenistöstä kolmannes. Välittömästi kyselyn päätyttyä Suomen Ekonomien hallitus teki vaikean päätöksen, että irtaudumme järjes­tönä mielenilmauksesta. Teitä kuultiin.

Kyselyn jälkeen saimme paljon kiitosta nopeasta toiminnasta ja reagoinnista toiveeseenne. Toki osa teistä oli päätökseen pettynyt. Saimme myös runsaasti viestejä, miksi kysely oli jäänyt tulematta. Selvitimme asiaa ja syitä löytyi useita: viesti oli mennyt roskaposti­kansioon, vastauslinkki oli jäänyt huomaamatta, tutkimusten lähettäminen oli kielletty tai sähköpostiosoite puuttui tai oli vanhentunut.

Varmistaaksesi vaikuttamismahdollisuutesi jatkossa, huolehdithan, että yhteystietosi ovat jäsenrekisterissämme ajan tasalla.

Suomen Ekonomit viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa työn merkeissä ja uudistusten keskellä. Muotoilemme palveluitamme entistä jäsenlähtöisemmiksi ja organisaatiom­me uudistui lokakuun alussa. Molemmat uudistukset konkretisoituvat tuliterässä Asiakkuus-­tiimissä, jonka keskiössä olet sinä, jäsen. Siksi tulemme jatkossakin mittaamaan pulssiasi aiempaa säännöllisemmin. Kiitos jäsenyydestä ja siitä, että pidät meihin ­yhteyttä ja tietosi päivitettyinä!

Terttu Sopanen
Viestintä- ja markkinointijohtaja

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Samuli Vasala – liikuttava mies

Samuli Vasala johtaa urheilijan keinoin: tavoitteet kirkkaina, toiminnan kautta ja selkeillä mittareilla.

Coaching ­virkisti johtajaa

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto kokeili coachingia ja huomasi ääneen ajattelun olevan hyödyllistä.

Thinking Small and Foreign

I remember my first trip to Finland almost thirty years ago. These were the end of the boom years of the 1980’s. Finland was at its first peek of economic development since the war.

Ajankohtaista työoikeudellista oikeuskäytäntöä

Osittaista lomauttamista ei enää lueta mukaan 200 lomautuspäivän kertymiseen. Perhevapaan jälkeen irtisanotulla työntekijällä oli oikeus lähtöpakettiin.

Venähtänyt työkomennus USA:ssa

Ekonomipariskunta Mari Meriluoto ja Henri Meriluoto-Linden muutti kahden lapsensa kanssa Yhdysvaltoihin. Tarkoitus oli viettää maassa vain muutama vuosi, mutta nyt 12 vuotta myöhemmin heillä ei ole aikomustakaan palata Suomeen.

Yrityskylä haluaa herättää kipinän

Peruskoulun kuudesluokkalaisten Yrityskylä-toiminnassa opetellaan rahankäyttöä ja työn merkitystä.

3 x uusi työ

”Haluan tuoda MTV:lle aiempaa rohkeamman, kokeilevamman ja ketterämmän yrityskulttuurin”, sanoo MTV:n toimitusjohtajana vuoden 2016 alusta aloittava Jarkko Nordlund.

Opiskelukyky on yhteinen asia

Opiskelijan työkyky on voimavarojen, edellytysten ja vuorovaikutussuhteiden laaja kokonaisuus. Se vaikuttaa sekä opintojen sujumiseen ja tuloksiin että opiskelijan ja yhteisön hyvinvointiin.

Ekonomi, sotilas ja maanviljelijä

Kansainvälisissä rauhanturvaoperaatioissa ansioituneesta upseerista ja kauppatieteiden maisterista kuoriutui lopulta luomuviljelijä.

Timmiin työnhakukuntoon

Oletko tullut ajatelleeksi, että työnhakukuntosi välittyy työnantajalle ja vaikuttaa työnsaantiisi? Mitä työnhakukunto oikein on ja miten sitä voisi kohentaa?

Frågor, strategier och världsekonomi på NBF

Mässcentret i Helsingfors kryllade av personer då Nordic Business Forum ordnades i början av oktober. Under två dagar blev det flera inspirerande föreläsningar, mycket networking-mingel och några minuter lugn och ro. SUOMENKIELINEN KÄÄNNÖS ARTIKKELIN LOPUSSA.

Tee sisäinen devalvaatio

Koskaan ei tunnu olevan ihan hyvä hetki muutosten tekemiseen, kun on kiire ja paljon kaikenlaista työn alla. Sitä parempaa hetkeä ei tule. Se on nyt. Nyt on hyvä aika sisäisen devalvaation tekemiseen.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013