- 05 : 2017 -

Kuka on oikeasti varakas?

( Yhteiskunta ) Varakkuutta on monenlaista, ja sen mittaaminen on äärimmäisen vaikeaa. Asiantuntijatkin välttävät tiukkojen rajojen piirtämistä etenkin, jos asiaa pohditaan kansainvälisestä näkökulmasta.

Lue lisää

Opiskelijoiden ääni kuuluviin – mutta miten?

( Kylteri ) Opiskelijayhdistysten äänivalta on puhuttanut Suomen Ekonomeja vuosikausia, ja asia on taas syksyllä liittokokouksen asialistalla. Pitääkö kyltereillä olla sama äänimäärä kuin valmistuneilla ekonomeilla? Entä mikä arvo kyltereillä on Suomen Ekonomien toiminnalle? Kysyimme asiaa kuudelta ekonomiyhdistyksen ja opiskelijayhdistyksen vaikuttajalta.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Hanna-Leena Hemming

Noin viisi portterilaista pointtia Ekonomeista

There’s no such thing as sustainable competitive advantage”, professori saarnasi minulle aikanaan. Ei maailman muutoksesta voi kukaan jäädä sivuun, vaikka haluaisikin. Omaa kilpailuetua on mietittävä koko ajan, oli kyse sitten yrityksestä tai järjestöstä. Aivan varmasti tämä pätee myös Suomen Ekonomeihin.

Kauppatieteellisistä yksiköistä valmistuu joka vuosi tuhansia uusia ekonomeja. Heistä yhä suurempi osa päätyy asiantuntijatehtäviin. Jäsenkuntamme rakenne muuttuu.

Vastavalmistuneet ekonomit voivat liittyä meidän jäseneksemme tai jonkun toisen liiton jäseniksi uskoen saavansa korkeammalla jäsenmaksulla paremman turvan ja jäsenpalvelut. Tai he voivat olla liittymättä mihinkään ja toivoa, että kaveripiiristä löytyy apu hädän hetkellä.

Googlailemalla voi hakea neuvoja CV:n tekemiseen, palkkavertailuihin tai työlain pykälien tulkintoihin. Työsopimuksiinkin löytyy netistä erilaisia pohjia.

Kanssamme eivät kilpaile ainostaan muut liitot, kaverit ja netti, vaan myös ihan vain käytettävissä oleva aika. Järjestöaktiivit ovat jäsenkunnan sankareita.

Valtteinamme ja kilpailuetunamme ovat olleet toimivat, juuri ekonomeille tarkoitetut palvelut, jotka auttavat pärjäämään työelämässä hyvinä ja huonoina aikoina. Lakipalvelujen kysyntä on valtavan suurta. Tuota kysyntää tyydyttämään olemme kyenneet rakentamaan juuri käynnistyneet eLakipalvelut, joiden avulla jäsenemme saavat mutkattomasti vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Henkilökohtaiset palvelut jatkuvat entisellä tasolla.

Uraneuvojamme ovat jäsenkuntamme käytettävissä hyvinä ja huonoina aikoina, ja edunvalvontaryhmämme pitää herpaantumatta huolen siitä, että ekonomit voisivat tehdä työnsä mahdollisimman hyvissä olosuhteissa.

Hyvät palvelumme ovat valttejamme myös tulevaisuudessa. Jokaisen jäsenen on voitava tuntea, että liitosta löytyy hänelle tuki pohdittaessa uusia mahdollisuuksia työelämässä sekä turva, jos kaikki ei mene suunnitellusti. Palvelujen laadun on oltava huippua, mutta ne on tuotettava niin tehokkaasti, ettei jäsenmaksumme nouse muita kalliimmaksi. Modernisti ja tehokkaasti toimiva liitto saa jäseniä ja vaikutusvaltaa jäsentensä etujen ajamiseen.

Hanna-Leena Hemming
toiminnanjohtaja

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Venäjän finanssimaailma on vauhdikas

Finanssikriisi, öljyn alhainen hinta ja Venäjän vastaiset pakotteet ovat muovanneet Venäjän bisnesmaailmasta aivan omanlaisensa. Nyt yritykset ovat kaivautuneet asemiinsa ja odottavat parempia aikoja, arvioi Venäjän Nordean talousjohtaja Petri Loikkanen.

Juha-Matti Saksa toivoo yhteistyötä tieteenalojen kesken

Tulevaisuuden kauppakorkeakoulussa korostuvat tutkimus sekä yhteistyö liike-elämän ja eri tieteenalojen kanssa, uskoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa.

Suomi tarvitsee lisää uusia ideoita

Taloudenpuolustuskurssilla etsittiin uutta potkua maamme talouteen. Kasvu edellyttää tulevina vuosina lisää uusia ideoita, joita voi syntyä etenkin tietoa hyödyntäville palvelualoille.

Eroon turhista kilpailukielloista

Pitkän uran tehnyt vahinkotarkastaja Heikki Vaara on kokenut, kuinka kilpailukieltosopimuksesta voi olla harmia, vaikkei se lopulta sitoisikaan. ”Yritysten tulisi käyttää kilpailukieltoa harkiten”, hän sanoo.

Haaveissa yrittäminen – vaikutukset työttömyysturvaasi

Yritystoimintaa aloitettaessa kannattaa myös työttömyysturva suunnitella tarkkaan. Yrittämisen määrästä ja tavasta riippuu, kuinka kannattaa toimia.

Ervasti: Kisa-asetelmia

Kaikissa arvokisoissa järjestetään yleensä karsintakierros. Niin myös Suomen presidentinvaaleissa.

Asiantuntijat muuttavat maailmaa

Yhteiskunnalliset muutokset ja kuluttajien tietoisuuden lisääntyminen kasvattavat järjestöalaa ja kolmatta sektoria. Myös WWF Suomi on ohjattu ammattimaisella johtamisella rivakan kasvun uralle.

Nikolaj Burmeister and Louise Seest: Collaborating with businesses and society

In order to develop relevant research and education in CBS, a systematic and on-going engagement with relevant partners in the business community and public sector is needed.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013