- 06 : 2017 -

Kylteriyhdistykset saivat liittokokouksessa lisää äänivaltaa

( Edunvalvonta ) Syksyn liittokokouksessa Suomen Ekonomit osoitti kykynsä rohkeisiin uudistuksiin. Suuria jäsenhankintaa tukevia päätöksiä olivat opiskelijoiden äänivallan lisääminen ja jäsenyyden kriteereiden laajentaminen.

Lue lisää

Mentoroinnissa kaikki oivaltavat uutta

( Kehittyminen ) Mentorointi auttaa työelämän uusien suuntien etsimisessä ja perhe-elämän tasapainon löytämisessä. Kaisa Ekqvistillä uudet oivallukset johtivat aina uuteen työpaikkaan saakka.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Timo Saranpää

Uudistuminen on kivaa!

Järjestökulttuurin uudistaminen ei ole ekonomeille vaikeaa.  Uudistumiskykymme osoitti liittokokouksen historiallinen päätös kasvattaa opiskelijoiden äänivaltaa. Valppauttamme kuunnella ekonomien ja kylterien ääntä tarvitaan jatkossakin.

Me emme ole osallistuneet suuriin mielenilmauksiin, mutta olemme tehneet tärkeää ja vaikuttavaa työtä työmarkkinoilla. Juuri ekonomeille on luontevaa pohtia uutta yrittäjämäistä työotetta ja työnteon uudenlaisia muotoja, kiinnittää huomiota myös esimiesasemassa olevien ongelmiin Akavassa ja pitää yllä akateemiseen yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä.

Olemme tehneet avauksia keskusteluun työaikalaista ja luottamusvaltuutetun asemasta sekä kilpailukieltosopimuksista. Ne kertovat osaamisestamme. Edistämme paikallisen sopimisen kulttuuria ja työelämän tasa-arvoa.

Olemme ennakkoluulottomia työelämän kehittämisen kumppanivalinnoissa. Ekonomit oli perustamassa Akateemisia yrittäjiä, joka on nyt Suomen Yrittäjien suurin toimialajärjestö. Aktiivinen yhteistyö työnantajaliittojen ja suurimpien ekonomityöllistäjien kanssa auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia. Palvelemme ekonomeja kummallakin puolen neuvottelupöytää.

Jäsenpalvelut on keskeinen osa toimintaamme. Niitä olemme ajan hengen mukaisesti kyenneet digitalisoimaan, mistä eLakipalvelu on hyvä esimerkki. Se täydentää henkilökohtaisia palveluita. Kokeilukulttuuri on meille arkea, etenemme kohti tarjonnan modulaarisuutta, ja siihen saamme oppia nuorille suunnatuista uusista palvelupaketeista.

Keskeinen tehtävämme on pitää huolta ekonomitutkinnon arvosta. Olemme panostaneet kauppatieteen opetukseen ja tutkimukseen rahallisesti, mutta sen lisäksi olemme osallistuneet valtakunnallisen liiketoimintaosaamisen verkkokurssin kehittämiseen. Tuemme tutkintoa kehittävää opetusta ja tutkimusta sekä alaa eteenpäin vievää kirjallisuutta.

Suuntaamme tulevaisuuteen. Löydämme edunvalvonnan teemat, jotka koskettavat tulevia ja nykyisiä jäseniä. Pidämme huolta tukalaan asemaan joutuneista unohtamatta, että monella ekonomilla työura soljuu ilman suurta dramatiikkaa. Elämme digiaikaa, mutta tunnemme kiinnostavien kohtaamisten ja verkostoitumisen merkityksen.

Haluan kiittää jäseniämme luottamuksesta ja toimiston väkeä sekä luottamushenkilöitä erinomaisesta työstä viime vuosina.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!

Timo Saranpää
puheenjohtaja

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

3 x uusi työ

Saija Tarro vaihtoi työnsä aiempaa ihmisläheisempään.

Työttömyysaika kannattaa käyttää hyväksi

”Työnhaun aikana on mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoa ja pätevyyttä uudelle tasolle”, sanoo työttömyyden kokenut Riikka Oksanen.

Hinnoittele osaamisesi oikein

Korkea palkkatoive ei ole este työllistymiselle, jos osaaminen on kohdillaan. Puhu rohkeasti rahasta työnantajan kanssa, kannustavat asiantuntijat Nuorten Ekonomit -kiertueella, joka starttasi lokakuun lopussa Jyväskylästä.

Lahjoitusvarat auttavat kauppatieteitä uudistumaan

Kevään liittokokouksessa Suomen Ekonomit lahjoitti kymmenelle suomalaiselle kauppatieteellisestä tutkimuksesta ja koulutuksesta vastaavalle yliopistolle yhteensä 500 000 euroa.

Kristiina Mäkelä: Arvojohtaja voittaa HR-kisassa

Kun työ irtoaa ajasta ja paikasta, yrityskulttuurilla on entistä tärkeämpi tehtävä. Aalto-yliopiston uusi provosti Kristiina Mäkelä tutkii työn muutoksen vaikutusta henkilöstöjohtamiseen.

Työelämätaidot kuntoon kurssilla

Suomen Ekonomien järjestämät työelämätaitokurssit herättävät miettimään käytännön tilanteita työpaikoilla.

Laki suojaa raskaana ja perhevapaalla olevia

Tasa-arvolaissa kielletään syrjintä raskauden ja perhevapaan perusteella. Myös työsopimuslaissa turvataan raskaana olevan ja perhevapaita käyttävän työntekijän asemaa.

NCF bevakar ekonomernas intressen på nordisk nivå

Suomi, satavuotias toimeksiantaja

Ulkoministeriön huippuvirkoihin ponnistanut Matti Anttonen työskentelee maassa, jossa talouskasvu on selviö. Anttosen mukaan maassa mietitään nyt, kuinka kasvun hedelmät jaetaan.

Seuraavaa nokiaa kaavoittamassa

Nuori ekonomi ja muotialan yrittäjä Marta Valtovirta luottaa omaan juttuunsa eikä pelkää riskinottoa.

Pekka Ervasti: Budjettirumba

On helpompi poistaa ihmisyöjägorillalta tulehtunut kulmahammas ilman puudutusta kuin saada yksittäinen budjettialoite läpi eduskunnassa.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013