- 06 : 2018 -

Tekoäly vaatii osaamisen päivittämistä

( Yhteiskunta ) Ensin koneet alkoivat korvata ruumiillista työtä, nyt tekoäly korvaa ajattelua vaativaa työtä. Tulevaisuudessa tekoäly vaikuttaa työmarkkinoilla niin voimakkaasti, että ihmisten osaamista on päivitettävä jatkuvasti. Yhtenä välineenä tähän voisi olla jokaisen henkilökohtainen osaamistili.

Lue lisää

Töissä vai kotona?

( Työelämä ) YK:n mukaan vain puolet maailman työikäisistä naisista käy töissä. EU:ssa ylletään 62,5 prosenttiin. Yhteiskunnalliset rakenteet, kannustimien puute ja luutuneet asenteet vaikuttavat naisten työssäkäyntiin.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Marjo Loisa

Vääntövoimaa tekoihin

Ilmastonmuutos on suomalaisten suurin huolenaihe, kertovat tuoreet tutkimukset. Lisää kunnianhimoa tavoitteisiin toivovat monet yritykset. Aiemmin tänä vuonna yli 70 johtavaa pohjoismaista yritystä vaati EU:lta entistä tiukempia tavoitteita.

Vaikka teot ilmastonmuutoksen torjumiseksi voivat aiheuttaa kustannuksia, ovat ne hyvin pientä verrattuna niihin taloudellisiin, inhimillisiin ja ekologisiin kustannuksiin, jotka seuraavat ellemme tee mitään.

Toisaalta näkemykselliset ja ketterät yritykset ja organisaatiot tarttuvat muutoksen avaamiin bisnesmahdollisuuksiin. Esimerkiksi Climate Leadership Coalition painottaa, että ilmastonmuutoksen torjunta luo merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, sillä teollisuuden, liikenteen ja energiantuotannon päästöjen nollaaminen edellyttää valtavia investointeja ja uusia innovaatioita.

Myös Akava käynnistää yhdessä jäsenliittojensa kanssa laajan työn ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen tarvittavista toimista. Ensi vuoden aikana Akava julkistaa omat linjauksensa ja toimenpiteensä ja toivoo, että jäsenjärjestöt jäsentensä kanssa lähtevät yhdessä ilmastotekoihin.

Valtava potentiaali ja osaaminen on akavalaisten liittojen jäsenissä, jotka toimivat merkittävissä asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Kymmenet tuhannet ekonomit työskentelevät paikoissa, joissa he muokkaavat voimakkaasti yhteiskunnan kehitystä ja suuntaa. Ekonomeissa on tahtoa, kykyä ja vääntövoimaa vaikuttaa suuriin asioihin, kuten ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, ja osoittaa uutta suuntaa.

Myös Suomen Ekonomit lähtee ilmastotyöhön. Selvitämme parhaillaan, miten järjestönä voimme toimia ilmastonmuutosta hillitsevästi. Tässäkin asiassa kuuntelemme jäseniämme sekä otamme vastaan ajatuksia, ideoita, osaamista ja konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä voimme yhdessä tehdä.

Marjo Loisa
viestintäjohtaja
marjo.loisa@ekonomit.fi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Puheenjohtaja Timo Saranpää: Vapauta potentiaalisi

Suomen Ekonomien tehtävä on tukea jäsenen menestystä. Haluamme järjestömme siivittävän kasvavan ekonomijoukon kukoistukseen. Ekonomien menestyessä suomalaiset yritykset ja Suomi menestyvät, Timo Saranpää linjaa kolumnissaan.

Ristiriita voi olla mahdollisuus

Kauppatieteiden tohtori Päivi Karhu tutki, miten yritysjohtajat kokevat ja ratkaisevat työssään vastakkainasetteluja. Sen myötä hänestä tuli omassa elämässään aiempaa rakentavampi ihminen.

Hyvä pitchaaja jää mieleen

Kaikki ekonomit pitchaavat toisinaan, ja niillä, jotka harjoittelevat, on tilanteissa etulyöntiasema. Onnistuneessa esityksessä keskitytään ydinviestiin ja yleisöön, ja sen pointti muistetaan vielä seuraavana päivänä.

Palkasta sopiminen – mitä työsopimuksessa pitäisi huomioida?

Palkanmaksuvelvollisuus on työnantajan päävelvoite ja työstä maksettava vastike yksi työsuhteen tunnusmerkeistä.

Verkostot kantavat Hongkongissa

Saara Suojanen lähti ennakkoluulottomasti kokeilemaan Hongkongin työmarkkinoita. Vajaan puolen vuoden mittaiseksi suunniteltu retki on kestänyt jo kaksi vuotta, eikä loppua näy.

Saara-Sofia Sirén: Muuttuva työ voi uuvuttaa

Tulevaisuuden työelämä on ehkä dynaamisempi ja ketterämpi, kun työn tekemisen muodot joustavat tekijöidensä ja tilanteiden mukaan. Toisaalta työelämän muuttuminen saattaa haastaa esimerkiksi hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta.

Kasvuyrittäjä on usein ekonomi

Kasvuyritykset työllistävät jatkossa yhä useampia ekonomeja. Siksi Suomen Ekonomit haluaa tukea entistä tiiviimmin koko maata hyödyttävää kasvuyrittäjyyttä.

Hyvä peli ei riitä

Suomen peliala on Euroopan kärkeä. Menestyksen takana on huippuluokan kuluttajatutkimusta sekä data-analytiikkaa. Alalle tulevia yhdistää silti ennen kaikkea rakkaus peleihin.

3 x uusi työ: I centrum av kaffetrender

Katia Gustafsson sadlade om från destillerat till rostat när hon i augusti tillträdde som marknadsföringschef för out-of-home-divisionen hos Paulig Coffee. En tio år lång karriär bland alkoholhaltiga lyxdrycker hos Altia byttes till kvalitetskaffe efter att hon i somras tillgavs en ny möjlighet.

Tasa-arvon #mitäjos-terveiset eduskuntaan

Mitä, jos isät pitäisivät nykyistä enemmän perhevapaita? Millaisella perhevapaiden mallilla tasa-arvo etenisi parhaiten? Suomen Ekonomit latasi faktat pöytään ja kysyi poliitikoilta, mitä nämä aikovat asiassa tehdä.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013