- 06 : 2014 -

Liikunta-alan syke nousee

( Yrittäjyys ) Liikunta- ja urheilupalveluiden ympärille on rakentunut oma toimialansa, joka kasvaa vauhdilla taantumankin aikana.

Lue lisää

Suomen paras yrityskirja

( Yrittäjyys ) Suomen parhaan yrityskirjan palkinnosta kisaa kova kuusikko. Äänestä omaa suosikkiasi 16.1.2015 mennessä!

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Eeva Riittinen-Saarno

Ota yhteisö omaksesi

Meitä Suomen Ekonomien jäseniä on lähes 52 000, enemmän kuin koskaan ennen. Kolmasosa jäsenistämme on kyltereitä. Me olemme mahtava joukko osaamista, kokemusta, vastuunkantoa ja innovatiivisuutta ja tulevaisuudentekijöitä – vain muutamia ominaisuuksia mainitakseni.

Valitettavasti meitä on myös ilman työtä.

Liitossa on loppusuoralla laaja palveluprosessien kehityshanke, jonka tavoitteena on entisestään parantaa ja kohdentaa palvelujamme sekä kehittää uusia. Näin varmistamme, että palvelumme vastaavat niitä tarpeita, joita jäsenemme tässä ajassa tarvitsevat.

Strategiassamme on määritelty yhteisömme missioksi menestyvä ekonomi. Kehittämishankkeen yhteydessä selvitimme, mitä ekonomin mielestä on oma menestys. Ensimmäiseksi nousi oman työn merkityksellisyys. Menestystä on, että saa tehdä työtä jolla on vaikutusta ja johon voi myös itse vaikuttaa. Menestystä on myös, että työ ja muu elämä on tasapainossa. Kolmanneksi tärkeimmäksi nousee se, että oma osaaminen kehittyy jatkuvasti, ja voi nauttia arvostusta osaajana ja asiantuntijana. Ekonomit odottavat myös saavansa osaamistaan vastaavan taloudellisen korvauksen.

Menestyksen esteenä nähdään vallitseva työmarkkinatilanne. Toiseksi suurimmaksi syyksi ekonomit nostavat oman itsensä: oma motivaatio ja asenne ratkaisevat menestyksen. Jos oma osaaminen ei jatkuvasti kehity, se nousee menestyksen esteeksi.

Suomen Ekonomien tehtävänä on elää ja kehittyä jäsentemme työelämän mukana niin, että pystymme tarjoamaan uusinta tietoa, tukemaan oman osaamisen päivittämisessä ja luomaan verkostoja, joista jäsen hyötyy.

Meillä on henkilökohtaisia ja kollektiivisia palveluja. Niistä sekä uudenlaisista mahdollisuuksista haluamme kertoa kaikissa viestintäkanavissamme. Milloin sinä viimeksi hyödynsit oman liittosi tai jäsenyhdistyksesi palveluja tai osallistuit? Käy katsomassa, tule mukaan ja ota yhteyttä.

Rauhallista Joulua ja menestyksellistä uutta vuotta!

Eeva Riittinen-Saarno
päätoimittaja

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Suomen Ekonomien uusi toiminnanjohtaja

Juuri aloittanut toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming haluaa Suomen Ekonomeista arvostetun ja halutun yhteisön.

From Great to Grateful

The end of the year is a good time to reflect on the events that have personally marked us during 2014.

Det är bara att jobba på

För att kunna vara uppemot tjugofem år på en hygglig pension är det klart att vi måste jobba åtminstone fyrtio år. Det är det enda sättet matematiken går ihop.

Ekonomien ääni kuuluu Akavassa

Ekonomien ääni kuuluu Akavan aluevaikuttamisessa. Edunvalvontatyö vaatii panostusta, mutta antaa onnistumisen iloa ja virtaa myös muuhun elämään.

Ich bin eine Berlinerin

Kauppatieteiden opiskelija Outi Aulio lähti kesäksi 2009 vaihtoon Saksaan ja tunsi tulleensa kotiin. Kolme vuotta myöhemmin, kolme päivää valmistumisen jälkeen, hänestä tuli berliiniläinen.

Mindfulness auttaa stressissä

Mindfulness avaa luovuuden ja lisää stressinhallintakykyä. Hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla löydämme uusi ratkaisuja ja toimintamalleja.

Todistus työstä

Työsopimuslain mukaan työntekijällä on työsuhteen päättyessä oikeus saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen työtodistus. Työnantajalla ei siis ole velvollisuutta antaa työtodistusta oma-aloitteisesti.

Kiltti mobiilipeli

Mitä enemmän autat, sen paremmin pärjäät. Kiltteyteen ohjaava mobiilipeli toi poikkeuksellisuudellaan voiton itsenäisille pelinkehittäjille suunnatussa kilpailussa Barcelonassa.

Kirjoita hyvä työhakemus

Kesätyöhön mielivän opiskelijan on syytä aktivoitua viimeistään joulu–tammikuussa. Suurin osa työnantajista alkaa hakea kesätyöntekijöitä vuodenvaihteen tienoilla.

Luota itseesi, myy osaamisesi!

Taito myydä omaa osaamista on työmarkkinoilla entistäkin tärkeämpi. Nuoret Ekonomit -kiertueen puhujat painottavat itseluottamuksen, positiivisen asenteen ja oppimishalun merkitystä.

3 x uusi työ

Kun Minna Virmajoella tuli 15 vuotta täyteen logistiikka-alalla, hän rupesi pohtimaan josko välillä voisi tehdä jotain aivan muuta.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013