- 06 : 2015 -

Palvele ja innosta!

( Johtaminen ) Vuorovaikutteisessa työelämässä ei toimi käskyttäminen ja numeroilla johtaminen. Moderni johtaja sytyttää työntekijöissään draivin. Myös yrityksen tulos ja tuottavuus paranevat.

Lue lisää

Uravalmentajan avulla uran koordinaatit kohdalleen

( Työelämä ) Suomen Ekonomien kuusi uravalmentajaa auttavat ekonomeja ja kyltereitä, kun ura vaatii opasta, karttaa ja kompassia. Valmennettavan kannalta on tärkeintä, että hän saa matkaansa kuuntelevan ja kannustavan valmentajan, joka ottaa jäsenen yksilöllisesti huomioon.

Lue lisää

 
 
( Pääkirjoitus )   Hanna-Leena Hemming

Ekonomit keikkatöissä

Keikkatyön, tämän ajan uudissanan, katsotaan liittyvän SAK:laisiin suorittavan työn tekijöihin. Keikkataloudessa keikkatöitä tekeviä ovat vaikkapa koteihin ruokaa jakavat opiskelijat tai siivousalan työntekijät. Keikkatyö käsitetäänkin oivaksi tavaksi saada lisätienestejä jonkun muun työn tai tekemisen rinnalla, puhumattakaan työttömyydestä. Siltä pohjalta on helppoa ajatella, että eihän siitä nyt paljon taskurahaa enempää tarvitse ansaitakaan ja kyllähän mikä tahansa työ on parempi kuin työttömyys. Kyllä kyllä.

Keikkatyö kuuluu kuitenkin yhä useammin myös koulutetuille työntekijöille asiantuntijoina, siis myös ekonomeille. Silloin ei puhutakaan enää keikkatyöstä vaan yrittäjämäisestä työmuodosta. Kyse on mahdollisuudesta tarjota osaamistaan erilaisten yrittäjyysmuotojen avulla, päivän viikossa yhteen yritykseen, kolme päivää toiseen, toivottavasti vielä yksi päivä kolmanteen. Tai että perhetilanteen takia tehdään jatkuvasti vain osa viikosta töitä.

Erotuksena niihin taskurahoja tienaaviin keikkailijoihin ekonomille tärkeää on se, että tuloilla pitäisi voida pärjätä. Siinä missä opiskelijalla talousvastuu on usein annettu pappa betalar -yksikköön tai valtiolle, on perheestään ja asuntolainoistaan vastaavan ekonomin osattava hinnoitella työnsä oikein. Tämä tietenkin sen jälkeen, kun yrityksen kanssa on sovittu työn sisällöstä ja kestosta. Puhumattakaan siitä, että ekonomi on osannut perustaa juuri omiin tarpeisiinsa sopivan yritysmuodon. Näissä asioissa auttaa lakiyksikkömme, kuten sivuilta 44–45 voi lukea.

Yrittäjyys on käynnissä olevan työelämän murroksen takia nyt erityisen tarkastelun alla myös Suomen Ekonomeissa. Yrittäjyys on ­erityisesti nuorten parissa huikeassa nousussa, vaikka osaamisen tarjoaminen yrittäjänä koskeekin vasta pientä osaa ekonomeista. ­Yrittäjyyttä harjoitetaan yhä usein palkkatyön ohella tai sen avulla selviydytään työttömyysjaksosta. Yrittäjänä on helpompi yhdistää työnteko ja maailmanvalloitus tai saattaa opiskelut loppuun.

Suomen Ekonomien tekemiselle nämä uudet työn tekemisen muodot tarkoittavat uudenlaista, yksilöllisempää edunvalvontaa. Yrittäjämäisesti työpanoksensa myyvien asiantuntijoiden ansainta­mahdollisuudet riippuvat työelämän pelisäännöistä sekä työ- ja vero­lainsäädännöstä. Työttömyysturvan joustavuus vaikuttaa merkittävästi työttömien mahdollisuuteen myydä asiantuntemustaan. Kun työntekijän palkkausriski siirretään työntekijälle itselleen, pitää sääntöjen olla selviä. Me olemme sinua varten myös yrittäjyyskysymyksissä. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua!

 

Hanna-Leena Hemming
toiminnanjohtaja

 

Mistä aiheesta tai henkilöstä haluaisit lukea artikkelin Ekonomi-lehdessä? Anna vinkki toimitukselle.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Vastauksesi

Lue lisää

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

Ekonomien osaaminen haluttua myös kunta-alalla

Syyskuussa kunta-alan ylimmälle johdolle tehdyn kyselyn tulokset kertovat, että ekonomien osaaminen, erityisesti johtamistaidot, ovat tarpeen nykyisessä taloudellisesti haastavassa tilanteessa.

Puolan start up -maailma vei mukanaan

Kasvussa oleva talous ja yrittäjyyden helppous vetävät Puolaan kansainvälistä työvoimaa. Santtu Pulli muutti Krakovaan kaksi vuotta sitten ja etenee nyt urallaan isoin harppauksin.

3 x uusi työ

”Olen aina tykännyt olla mukana uudistumassa”, sanoo Helsingin OP:n Vallillan konttorin johtaja Erno Jeskanen.

Escape from Jumilompolo

Only one hundred years ago a significant part of the population would have preferred a faster and stronger horse to the novel and scary automobile. Only forty years ago many gurus of the IT industry were convinced that no one would ever want a computer in their own home.

Jäsenmaksut ­vuonna 2016

Jäsenmaksun suuruuteen tai alennuksiin ei muutoksia. Eräpäivät muuttuvat.

Taneli Tikka – Käsissä Kasvun avaimet

Edessämme on teolliseen vallankumoukseen verrattavissa oleva murros, sanoo Teollinen internet -yksikköä Tiedolla luotsaava Taneli Tikka.

Suomen Ekonomit juhlatuulella

Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla nähtiin tyyliä ja glamouria, kun Suomen Ekonomit juhli 80-vuotista taivaltaan. Vaikka tunnelmassa oli ripaus nostalgiaa, katseet oli käännetty jo tulevaan.

Ota LinkedIn tehokäyttöön työnhaussa!

LinkedIn on todella monipuolinen väline työnhakijalle. Monet työnantajat ja erityisesti suorahaku- ja rekrytointikonsultit etsivät sieltä päivittäin ­sopivia ehdokkaita eri tehtäviin. Jotta voit tulla löydetyksi, varmista kolme asiaa.

Juridinen palvelu auttaa yrittäjää

Suomen Ekonomit palvelee jäseniään yrittäjyyden eri käänteissä yrittäjyyden pohdinnasta ja yrityksen perustamisesta yrittäjän arkipäivään. Ei ole sellaista yrittäjyyteen liittyvää kysymystä, jota ei voisi esittää.

Anna Lohman – Työelämän psykologi

Anna Lohman loi ainutlaatuisen yrityskonseptin yhdistämällä ekonomin, psykologin ja joogaohjaajan osaamisensa. Nyt hän tuntee joka päivä olevansa unelmatyössään.

Tee itsestäsi esimies

Oletko kiinnostunut esimiestehtävistä? Mitä esimieheltä vaaditaan ja kuinka esimieheksi edetään?

Ota gradusta kaikki hyöty irti

Onnistunut graduyhteistyö vaatii aktiivisuutta sekä opiskelijalta, yritykseltä että yliopistolta. Toimeksiantona tehdystä gradusta hyötyvät kaikki kolme tahoa.

Medlemsavgifter 2016

Inga ändringar i medlemsavgiften eller rabatterna. Förfallodagarna ändras.
( Ajankohtaista )
Sushikurssi
 05.04.2018 
Tapahtumat
Brinhallin kartano ja kevätkokous
 27.03.2018 
Tapahtumat
RiHy Ekonomien kevätkokous ja sijoitusilta
  
Tapahtumat
Årsmöte
  
Tapahtumat
Webinaari: Johda mieltäsi ja tunteitasi työnhaussa!
  
Tapahtumat
Aamiaisseminaari: Vaihtoehtoinen tulevaisuus?
  
Tapahtumat
Deadline för att beställa åkband till Borgbacken
 26.03.2018 
Tapahtumat
Perhetapahtuma – pulahda värikylpyyn perheen pienempien kanssa!
  
Tapahtumat
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013