Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Kuva Vilja Harala

Tutkijatohtori Essi Pöyry selvitti, miten yritykset myyvät ja ostavat dataa. Moni firma tuottaa toimintansa ohessa kullanarvoista tietoa, jota harva osaa vielä muuttaa tulonlähteeksi.

Antero Vartia: Työmarkkinareformit ovat yhteiskunnan heikoimpia varten

Kansanedustaja Antero Vartia kirjoittaa kolumnissaan, että työn murros vaatii hyvinvointivaltiolta ripeitä uudistuksia.

Tutkija Samuel Piha: Evoluutio ohjaa kulutustakin

Kauppakeskusten vessat, hyönteisruoka ja seksilelut avaavat väitöstutkija Samuel Pihalle näkymiä syvälle evoluution muokkaamaan ihmismieleen. Tutkimuksella hän haluaa parantaa kuluttajien elämää.

Kuka on oikeasti varakas?

Varakkuutta on monenlaista, ja sen mittaaminen on äärimmäisen vaikeaa. Asiantuntijatkin välttävät tiukkojen rajojen piirtämistä etenkin, jos asiaa pohditaan kansainvälisestä näkökulmasta.

Palkkaero kapenee etanavauhtia

Nais- ja miesekonomien palkkaerot eivät ole juurikaan muuttuneet 20 vuoden aikana. Miten työelä m ä saataisiin tasa-arvoisemmaksi? Auttaisiko palkkatietojen muuttaminen julkiseksi tai Islannin malli perhevapaiden jakamisesta?

Kaupungistuminen nostaa rakennusalaa

Viime vuodet myötätuulessa ollut rakennusala on kiinnostavassa murrosvaiheessa, sanoo YIT:n talousjohtaja Ilkka Salonen. Nyt rakennetaan aiempaa yhtenäisempää kaupunkia, ja puurakentamisen ratkaisut tekevät tuloaan.

Erkki Tuomioja: Taloustiede ongelmien aiheuttajasta niiden ratkaisijaksi

Ruokapiireissä markkinalogiikka ei päde

Väitöstutkija Galina Kallio on syventynyt tutkimuksessaan suomalaisiin ruokapiireihin. Hänestä kauppatieteen tulisi avartaa näkemyksiään taloudellisesta toiminnasta.

Alusta-ajattelu mullistaisi koulutuksen

Viime vuonna käynnistynyt visiotyö korkeakoulutuksen ja tutkimuksen uudistamiseksi on mittava koulutuspoliittinen hanke. Esille nousseista ehdotuksista korkeakoulujen alustamalli ratkaisisi monia tulevaisuuden pulmia.

Pekka Ervasti: Budjettirumba

On helpompi poistaa ihmisyöjägorillalta tulehtunut kulmahammas ilman puudutusta kuin saada yksittäinen budjettialoite läpi eduskunnassa.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013