Valitse osio:
Näytä: Otsikon mukaan

( Näytä kaikki )

( Edunvalvonta )

( Työelämä )

( Kylteri )

( Kehittyminen )

( Hyvinvointi )

( Johtaminen )

( Yrittäjyys )

( Yhteiskunta )

( Kansainvälisyys )

Alusta-ajattelu mullistaisi koulutuksen

Viime vuonna käynnistynyt visiotyö korkeakoulutuksen ja tutkimuksen uudistamiseksi on mittava koulutuspoliittinen hanke. Esille nousseista ehdotuksista korkeakoulujen alustamalli ratkaisisi monia tulevaisuuden pulmia.

Pekka Ervasti: Budjettirumba

On helpompi poistaa ihmisyöjägorillalta tulehtunut kulmahammas ilman puudutusta kuin saada yksittäinen budjettialoite läpi eduskunnassa.

Suomi tarvitsee lisää uusia ideoita

Taloudenpuolustuskurssilla etsittiin uutta potkua maamme talouteen. Kasvu edellyttää tulevina vuosina lisää uusia ideoita, joita voi syntyä etenkin tietoa hyödyntäville palvelualoille.

Unelma sotesta

Yrjö Närhinen haluaa, että valta on asiakkaalla, ei järjestelmällä.

Tutkija Samuel Piha: Evoluutio ohjaa kulutustakin

Kauppakeskusten vessat, hyönteisruoka ja seksilelut avaavat väitöstutkija Samuel Pihalle näkymiä syvälle evoluution muokkaamaan ihmismieleen. Tutkimuksella hän haluaa parantaa kuluttajien elämää.

Kuka on oikeasti varakas?

Varakkuutta on monenlaista, ja sen mittaaminen on äärimmäisen vaikeaa. Asiantuntijatkin välttävät tiukkojen rajojen piirtämistä etenkin, jos asiaa pohditaan kansainvälisestä näkökulmasta.

Ervasti: Kisa-asetelmia

Kaikissa arvokisoissa järjestetään yleensä karsintakierros. Niin myös Suomen presidentinvaaleissa.

Erkki Tuomioja: Taloustiede ongelmien aiheuttajasta niiden ratkaisijaksi

Juha-Matti Saksa toivoo yhteistyötä tieteenalojen kesken

Tulevaisuuden kauppakorkeakoulussa korostuvat tutkimus sekä yhteistyö liike-elämän ja eri tieteenalojen kanssa, uskoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa.

Omadata – tulevaisuuden mentori

Omadata-aate pyrkii vapauttamaan ihmisten henkilökohtaisen datan heidän omaan käyttöönsä. Tiedon ihmislähtöinen hyödyntäminen voi mullistaa terveydenhoidon, urapalvelut ja koko palveluiden käsitteen.
 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013