( Edunvalvonta )

Timo Saranpää: Vapauta potentiaalisi

Teksti Timo Saranpää
  • Suomen Ekonomien puheenjohtaja Timo Saranpää

Marraskuun liittokokous hyväksyi Suomen Ekonomien strategian vuosille 2019–2022. Strategian tutut rakennuspuut koulutus ja osaaminen, jäsenpalvelut ja verkostoituminen sekä edunvalvonta saavat uusia toteutustapoja ja sisältöjä. Samoin niistä viestiminen viedään uuteen asentoon.

Uuden strategian kiteytys ”Vapauta potentiaalisi” viestii vahvaa uskoa ekonomikunnan osaamiseen. Strategia kehottaa jäseniä uudistumaan rohkeasti. Suomen Ekonomien tehtävä on tukea jäsenen menestystä. Haluamme järjestömme siivittävän kasvavan ekonomijoukon kukoistukseen. Ekonomien menestyessä suomalaiset yritykset ja Suomi menestyvät. Strategiassa lupaamme uusia avauksia tuottavalla ja työmarkkinajärjestelmän jäykkyyksiä purkavalla edunvalvonnalla vauhdittaa Suomen menestystä. Liittokokous lupasi päätöksillään myös mahdollistaa uudet jäsenyyden ja verkostoitumisen muodot.

Jäsenen yhteisöön kuulumisen tavat muodostavat järjestön selkärangan. Organisoitumiseen haetaan alkavalla strategiakaudella uusia malleja. Liittokokous hyväksyi strategian lisäksi organisaatiotyöryhmän perustamisen. Työryhmän tehtävänä on ideoida nykyisen paikallisyhdistyspohjaisen mallin rinnalle tai tilalle uusia tapoja kuulua yhteisöön. Eritoten uusien ekonomisukupolvien mukaan saaminen edellyttää uutta tulokulmaa yhteisöön. Alueellisten verkostojen rinnalla voi jatkossa olla esimerkiksi rahoitusalan, nuorten tai it-ekonomien valtakunnallinen yhteisö. Mahdollisia ovat myös mallit, joissa jäsen kuuluu joko pelkästään liittoon tai paikallisyhdistykseen. Rajoittavien organisaatiorajojen sijaan haetaan mahdollistavaa mallia, joka antaa uutta ulottuvuutta verkostoihimme.

Jäsenen osallistumismahdollisuuksia monipuolistetaan myös palvelukokonaisuuksien modularisoinnilla. Tulevalla strategiakaudella palvelukehitystä viedään monimuotoisten palvelupakettien suuntaan. Kaikkien jäsenten ei tarvitse maksaa samoista palveluista. Omille tarpeille soveltuvat paketit ovat tulevaisuutta.

Järjestöjen jäsenmäärien lasku on jo pitkään haastanut työmarkkinajärjestelmää. Ekonomeissa olemme aina olleet etunenässä luomassa uutta vanhan itsetarkoituksellisen puolustamisen sijaan. Jatkossakin olemme työmarkkinajärjestelmän muutoksen airut ja avauksillamme pyrimme uusien toimintamallien synnyttämiseen ja vastakkainasettelun vähentämiseen.

Viestintään haetaan uutta potkua ottamalla ensi vuonna Ekonomi-lehden teko omiin käsiin. Luettavanasi on toiseksi viimeinen alihankintana toteutettu jäsenlehti. Oma tuotanto mahdollistaa lehden sisällön jakamisen eri kanavissa ja sisällöntuotannon sekä graafisen osaamisen hyödyntämisen muussa viestinnässä ja vaikuttamistyössä.

Opiskelijajäsenten määrä ylitti tänä syksynä ensimmäisen kerran 20 000 rajan. Kauppatieteiden maistereiden määrä jatkaa voimakasta kasvua. Kansainvälisiä ja sisällöiltään lähellä KTM-tutkintoa olevia suomalaisia tutkintoja suorittavat lisäävät kilpailua työmarkkinoilla. Kasvava ekonomiyhteisö on Suomelle valtava potentiaali. Yhteisen järjestön yhteisin ponnistuksin kasvava ekonomijoukko menestyy ja on mahdollisuus meille kaikille.

Olemme uuden äärellä. Olette aktiivisia palautteen antajia. Tässäkin käänteessä otamme ilolla vastaan näkemyksenne tulevista uudistuksista. Ekonomit on jäseniä varten.

Timo Saranpää on Suomen Ekonomien puheenjohtaja.
timo.saranpaa@ ekonomit.fi

12.12.2018

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013