( Hyvinvointi )

Ekonomien naistenpäivän teemana työn mielekkyys

Teksti Kirsi Riipinen
Kuvat Laura Oja
  • Valtaamon Elina Henttonen herätteli yleisöä puheenvuorollaan.
  • Valtaamon Kirsi LaPointe lavalla.
  • Professori Kirsti Lonka muistutti, että oppiminen on jatkuva prosessi, jossa keskeistä on palaute.
  • Ekonomiliiton asiamies Kosti Hyyppä, ”tapahtuman kiintiömies”, kertoi osallistujille tehdyn ennakkokyselyn tuloksista. Niissä selvisi muun muassa, että eniten työn mielekkyyteen vaikuttavat työn sopiva haasteellisuus sekä mahdollisuus sovittaa yhteen työ ja muu elämä. Mielekkyyttä heikentävät heikot etenemismahdollisuudet sekä osaamisen vajaa käyttö.
  • Toiminnanjohtaja Hanna-Leena Hemming muistutti, että Ekonomiliitto on seurannut naisten ja miesten palkkaeroa säännöllisesti vuodesta 1998 alkaen – eikä tilanne ole muuttunut miksikään. Sukupuoleen perustuva palkkaero on edelleen 24 prosenttia.
  • Vanhat tutut, Johanna Mursula, Riina Lilja, Heidi Tiihonen ja Tiina Isoniemi tapasivat jälleen naistenpäivän tapahtumassa. Plussaa tulee siitä, että tapahtuma järjestetään lauantaisin. Pienen lasten äitien on silloin helpompi päästä mukaan.
  • Lisa Eväsoja ja Jenni Alasuutari tutustuivat toisiinsa luentoihin liittyvien parikeskustelujen aikana. Jenni oli Kirsi LaPointen ja Elina Henttosen puheenvuoroista niin vaikuttunut, että pyysi heitä menemään kansanedustajien pakeille ja herättelemään näitä ydinarvojen äärelle.
  • Jenny Helminen ja Elina Hiltunen kertoivat, että tapahtuma muistutti hyvin siitä, kuinka itse pystyy vaikuttamaan työn arkeen. Pienillä asioilla voi saada paljon aikaan.
  • Jenni Halmeelle ja Matleena Liutalle jäi mieleen, kuinka asioihin ei pääse vaikuttamaan ellei niitä tiedosta.
  • Ivi Maunuksela-Malinen sanoo, että on hyvä pysähtyä miettimään, kuinka erilaisista asioista työn mielekkyys syntyy ja löytää ne itselle tärkeät.
Ekonomien naistenpäivän tapahtumassa 5.3. Helsingin Scandic Parkissa naurettiin paljon, vaikka teemat olisivat voineet vetää suupielet alaspäin. Mitä tehdä, kun työstä häviää mielekkyys? Ja miten kehittää osaamista digiaikana?

Ekonomit ovat järjestäneet naistenpäivän tapahtumia kymmenkunta vuotta, aina mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista työelämän teemoilla. Aiemmin on käsitelty muun muassa tasa-arvoa, työn ja yksityiselämän yhteensovittamista, brändäystä ja lasikattoilmiötä.

Hyvin ajankohtaisia olivat myös tämänkertaiset teemat, mielekäs työ ja digioppiminen. Ajankohtaisuus ja mielenkiinto näkyivät myös osallistuneiden määrässä: lauantain tapahtumassa Helsingissä oli paikalla yli 300 naista.

Hyppää, tuunaa tai vaikuta käytäntöihin

Kiireinen työ tehostamisvaatimuksineen syö työn mielekkyyttä. Itseään pitäisi johtaa, elää viimeisen päälle terveellisesti ja harjoittaa mindfulnessia. Mutta entä jos työn mielekkyyttä haettaisiinkin kääntämällä näkökulma pois itsestä ja itsensä johtamisesta ja suuntaamalla se työelämän käytäntöihin?

KTT Kirsi LaPointe ja KTT Elina Henttonen Valtaamosta listasivat kolme keinoa lisätä työhön mielekkyyttä. Ensimmäiseksi he mainitsivat oravanpyörästä pois hyppäämisen. Käytännössä se kuitenkin onnistuu harvoilta: kuinka moni todella pystyy ryhtymään kasvuyrittäjäksi, downshiftaamaan tai ylipäätään vaihtamaan uraa?

Toinen vaihtoehto on tuunata itseä ja työtä. Tämä vaatii pysähtymistä sekä pohdintaa esimerkiksi siitä, miten työtehtäviä on oikeasti mahdollista muuttaa. Voisiko töitä tehdä välillä periaatteellisesti uskottomasti: kaikkia tehtäviä ei tehtäisikään yhtä tunnollisesti eikä osallistuttaisi kaikkiin kokouksiin?

Kolmas keino on vaikuttaa itse oravanpyörään ja työpaikan käytäntöihin. Niitä joko muutetaan tai luodaan aivan uusia käytäntöjä. Kokouskulttuuria on mahdollista muuttaa, samoin vaikkapa rutiininomaista raportointia. Pääasia on löytää muutettavaksi asioita, joilla oikeasti on merkitystä työn mielekkyyteen.

Eroon bulimiaoppimisesta

Professori Kirsti Lonka selvitti omassa puheenvuorossaan digiajan muutospaineita sekä herätteli ajatuksia siitä, miten vanhasta oppii päästämään irti ja ottamaan tilalle uutta.

Hän huomautti, että yhä edelleen asioita yritetään opetella bulimiaoppimisella: tankataan, oksennetaan ja unohdetaan. Oikeasti oppiminen on jatkuva prosessi, jossa keskeisintä on palaute. Uutta ja luovaa syntyy, kun alamme luottaa itseemme ja kun ryhdymme keksimään ja kehittämään asioita yhdessä muiden kanssa.

Nyt tarvitaan sukupolvien välistä oppimista, yhteisöllistä tiedon luomista, uudenlaisia tilaratkaisuja, oivaltavaa oppimista sekä modernia vuorovaikutusta.

Twitter oli naisilla tapahtuman aikana ahkerassa käytössä ja siellä muistutettiin muun muassa Kirsti Longan viisaudesta: kehuminen tai haukkuminen ei ole palautetta. Palautteella pitää olla informaatioarvoa.

Tapahtuman päättyessä yleisö kuulosti hyvin yksimieliseltä: tapahtuma toi paljon ajateltavaa mutta oli samalla hyvin energisoiva. Nyt taas jaksaa!

8.3.2016

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013