( Pääkirjoitus )

Toiveena elämänkumppaniSaimme kiehtovia näkemyksiä, kun haastattelimme jäseniämme osana Suomen Ekonomien uuden strategian valmistelua. Päällimmäiseksi haastatteluista jäi mieleen, että jäsenet odottavat meidän olevan elämänkumppani, ei vain työelämän urakumppani.

Ihmiset eivät nykymaailmassa tiukasti erottele työelämää ja sitä muuta elämää, vaan työ on osa elämää. Tukea halutaan koko arkeen. Järjestömme asiantuntijoiden odotetaan olevan sparraajia ja kaverimaisia avunantajia. Jäsenet haluavat kokonaisvaltaista valmennusta elämään sekä huolenpitoa.

Työelämässä ekonomeja mietityttävät riittämättömyys ja muutoksen hallitsemattomuus, kuormitus ja työhyvinvointi sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino. Jatkuvan kehittymisen tarve korostuu, ja monet näkevät itsensä yrittäjämäisinä oman onnensa seppinä.

Uran käsitteen ekonomit ymmärtävät perinteisestä ura-ajattelusta poikkeavalla tavalla monisäikeisenä ja -suuntaisena matkana. Erityisesti nuoret ovat huolissaan substanssiosaamisensa kilpailukyvystä ja sen päivittymisestä.

Jäsenemme odottavat, että Suomen Ekonomit on tulevaisuudessa turvan, tuen ja palveluiden lisäksi yhteisö, henkinen tukija ja tiennäyttäjä myllerryksessä. Lisäksi meitä toivotaan nykyistä vuorovaikutuksellisempaa ja proaktiivisempaa otetta.

Ei riitä, että vastaamme tämän päivän haasteisiin, vaan meidän pitää pystyä ennakoimaan tulevia ilmiöitä visionäärisesti. Meidän pitää pystyä toimimaan suunnannäyttäjänä, jotta jäsenet voivat saavuttaa unelmiaan.

Saimme siis haastattelututkimuksesta runsaat ainekset kehittää jäsentemme oloista yhteisöä ja järjestöä. Inspiroituneina otamme tehtävän vastaan ja käärimme hihat.

Marjo Loisa
viestintäjohtaja

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013