( Pääkirjoitus )

Uudistuminen on kivaa!Järjestökulttuurin uudistaminen ei ole ekonomeille vaikeaa.  Uudistumiskykymme osoitti liittokokouksen historiallinen päätös kasvattaa opiskelijoiden äänivaltaa. Valppauttamme kuunnella ekonomien ja kylterien ääntä tarvitaan jatkossakin.

Me emme ole osallistuneet suuriin mielenilmauksiin, mutta olemme tehneet tärkeää ja vaikuttavaa työtä työmarkkinoilla. Juuri ekonomeille on luontevaa pohtia uutta yrittäjämäistä työotetta ja työnteon uudenlaisia muotoja, kiinnittää huomiota myös esimiesasemassa olevien ongelmiin Akavassa ja pitää yllä akateemiseen yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä.

Olemme tehneet avauksia keskusteluun työaikalaista ja luottamusvaltuutetun asemasta sekä kilpailukieltosopimuksista. Ne kertovat osaamisestamme. Edistämme paikallisen sopimisen kulttuuria ja työelämän tasa-arvoa.

Olemme ennakkoluulottomia työelämän kehittämisen kumppanivalinnoissa. Ekonomit oli perustamassa Akateemisia yrittäjiä, joka on nyt Suomen Yrittäjien suurin toimialajärjestö. Aktiivinen yhteistyö työnantajaliittojen ja suurimpien ekonomityöllistäjien kanssa auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia. Palvelemme ekonomeja kummallakin puolen neuvottelupöytää.

Jäsenpalvelut on keskeinen osa toimintaamme. Niitä olemme ajan hengen mukaisesti kyenneet digitalisoimaan, mistä eLakipalvelu on hyvä esimerkki. Se täydentää henkilökohtaisia palveluita. Kokeilukulttuuri on meille arkea, etenemme kohti tarjonnan modulaarisuutta, ja siihen saamme oppia nuorille suunnatuista uusista palvelupaketeista.

Keskeinen tehtävämme on pitää huolta ekonomitutkinnon arvosta. Olemme panostaneet kauppatieteen opetukseen ja tutkimukseen rahallisesti, mutta sen lisäksi olemme osallistuneet valtakunnallisen liiketoimintaosaamisen verkkokurssin kehittämiseen. Tuemme tutkintoa kehittävää opetusta ja tutkimusta sekä alaa eteenpäin vievää kirjallisuutta.

Suuntaamme tulevaisuuteen. Löydämme edunvalvonnan teemat, jotka koskettavat tulevia ja nykyisiä jäseniä. Pidämme huolta tukalaan asemaan joutuneista unohtamatta, että monella ekonomilla työura soljuu ilman suurta dramatiikkaa. Elämme digiaikaa, mutta tunnemme kiinnostavien kohtaamisten ja verkostoitumisen merkityksen.

Haluan kiittää jäseniämme luottamuksesta ja toimiston väkeä sekä luottamushenkilöitä erinomaisesta työstä viime vuosina.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2018!

Timo Saranpää
puheenjohtaja

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013