( Pääkirjoitus )

Vääntövoimaa tekoihinIlmastonmuutos on suomalaisten suurin huolenaihe, kertovat tuoreet tutkimukset. Lisää kunnianhimoa tavoitteisiin toivovat monet yritykset. Aiemmin tänä vuonna yli 70 johtavaa pohjoismaista yritystä vaati EU:lta entistä tiukempia tavoitteita.

Vaikka teot ilmastonmuutoksen torjumiseksi voivat aiheuttaa kustannuksia, ovat ne hyvin pientä verrattuna niihin taloudellisiin, inhimillisiin ja ekologisiin kustannuksiin, jotka seuraavat ellemme tee mitään.

Toisaalta näkemykselliset ja ketterät yritykset ja organisaatiot tarttuvat muutoksen avaamiin bisnesmahdollisuuksiin. Esimerkiksi Climate Leadership Coalition painottaa, että ilmastonmuutoksen torjunta luo merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia, sillä teollisuuden, liikenteen ja energiantuotannon päästöjen nollaaminen edellyttää valtavia investointeja ja uusia innovaatioita.

Myös Akava käynnistää yhdessä jäsenliittojensa kanssa laajan työn ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen tarvittavista toimista. Ensi vuoden aikana Akava julkistaa omat linjauksensa ja toimenpiteensä ja toivoo, että jäsenjärjestöt jäsentensä kanssa lähtevät yhdessä ilmastotekoihin.

Valtava potentiaali ja osaaminen on akavalaisten liittojen jäsenissä, jotka toimivat merkittävissä asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Kymmenet tuhannet ekonomit työskentelevät paikoissa, joissa he muokkaavat voimakkaasti yhteiskunnan kehitystä ja suuntaa. Ekonomeissa on tahtoa, kykyä ja vääntövoimaa vaikuttaa suuriin asioihin, kuten ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, ja osoittaa uutta suuntaa.

Myös Suomen Ekonomit lähtee ilmastotyöhön. Selvitämme parhaillaan, miten järjestönä voimme toimia ilmastonmuutosta hillitsevästi. Tässäkin asiassa kuuntelemme jäseniämme sekä otamme vastaan ajatuksia, ideoita, osaamista ja konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä voimme yhdessä tehdä.

Marjo Loisa
viestintäjohtaja
marjo.loisa@ekonomit.fi

Muuta aiheesta

Suomen Ekonomit – Ekonomien työpaikat ja palkatLiity helposti jäseneksi tekstiviestillä

Lähetä tekstiviesti: EKONOMIT LIITY ETUNIMI SUKUNIMI numeroon 18200, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä viesti      18200

Tai täytä lomake sivuillamme: www.ekonomit.fi/jasenyys

 
Valitse Lehti
Ekonomi 06 : 2013